Milán

  • Pavel Strnad
  • 23.08.2017
  • 12:00
  • Změněno: 2.08.2017 | 19:16

Před několika lety jsem se spolu s rodinou vydal na dovolenou do Itálie. Náš plán byl jasný – procestovat pokud možno celou Itálii.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Před několika lety jsem se spolu s rodinou vydal na dovolenou do Itálie. Náš plán byl jasný – procestovat pokud možno celou Itálii. O tom, jestli se nám toto přání splnilo, vám povím až na konci celého příběhu. Takže, vše začalo tím, že jsme si sbalili vše potřebné na cestu a vyrazili směr první cíl – Milán.

Letecký pohled na město Milán

Obr. 1. Obr. 1. Pohled na italské město Milán

Abych pravdu řekl, tak Milán mě velmi mile překvapil. Já, jakožto milovník fotbalu, jsem se musel podívat na fotbalový stadion San Siro nebo také Stadio Giuseppe Meazza. Stadion San Siro jsme museli chvilku hledat, ale nakonec se nám to podařilo. Pokud máte rádi fotbal, pak si tento zážitek rozhodně nemůžete nechat ujít. Moje sestra je zase úplný blázen do hudby, takže jsme se vydali také do sídla opery známé jako La Scala. Na rozdíl od San Sira jsme operu La Scala našli docela snadno.

 

Pohled na fotbalový stadion San Siro.

Obr. 2. Obr. 2. Pohled na fotbalový stadion San Siro

Samozřejmě nezůstalo jen u těchto dvou nejzákladnějších míst. Navštívili jsme také velice známou Katedrálu Narození Panny Marie známou jako Dóm nebo třeba Galerii Viktora Emanuela II. Naše maminka je vášnivou „knihomolkou“, tedy nevyhnutelná byla i návštěva místa s názvem Biblioteca Ambrosiana. Jedná se o první veřejnou knihovnu v Evropě, kde se nachází velké sbírky rukopisů či kreseb včetně díla Leonarda da Vinciho.  Dozvěděli jsme se také, že knihovna Biblioteca Ambrosiana byla založena arcibiskupem Fredericem Borromeo. Mě a sestru toto místo moc neoslovilo, ale mamka byla štěstím bez sebe, a tak jsme se snažili jí tento kouzelný zážitek nezkazit. Ke knihovně i ke Katedrále jsme se vypravili autobusem, protože jsme chtěli vědět, jaké autobusy jezdí v Miláně.

Katedrála Narození Panny Marie.

Obr. 3. Obr. 3. Katedrála Narození Panny Marie

Někomu se při slově Milán může vybavit ještě něco jiného, než pouze památky, fotbal nebo opera. Italské město Milán je totiž nazýváno hlavním městem módy, stejně jako Paříž či New York City. V Miláně totiž sídlí několik světových značek, jako je Armani, Valentino, Gucci, Versace, Prada nebo Dolce & Gabbana. Řekli jsme si, že by byla škoda ochudit se o podívanou v podobě milánské luxusní čtvrti Quadrilatero della moda (v překladu čtyřúhelník módy). Po procházce v luxusní čtvrti jsme si zašli na typické italské jídlo – pizzu a špagety. Oboje bylo vynikající.

Armani obchod v ulici Quadrilatero della moda.

Obr. 4. Obr. 4. Armani obchod v ulici Quadrilatero della moda

Tímto bych ukončil první díl „toulků“ po Itálii. A na co se můžete těšit v příštím díle? Dále vám povím o Italském městě Bologna, kde se toho také spousty událo.

článek je součástí seriálu: Toulky Itálií

Pavel byl před lety v Itálii, kterou se tehdy snažil celou procestovat.


diskuse

vložit nový příspěvek