Britské muzeum, Katedrála svatého Pavla, Tower Bridge

V druhém díle se podíváme do Britského muzea na katedrálu svatého Pavla a dostane se i na slavný Tower Bridge.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Minule jsem okruh Londýnem ukončila na Piccadilly Circus, odkud to je co by kamenem dohodil na nejznámější londýnskou nákupní třídu, Oxford Street. Tato třída je dlouhá zhruba 2,5 kilometru a najdete zde okolo tři sta obchodů světových značek. Pokud na Oxford Street přijdete ulící Regent Street, můžete se vydat dvěma směry. Pokud se dáte doleva, zanedlouho přijdete k nejznámějšímu londýnskému parku, Hyde Park. Sousedí s Kensington Gardens a celková plocha čítá zhruba okolo 2,5 kilometrů čtverečních. A vydáte-li se na Oxford Street doprava, narazíte na londýnskou čtvrť Soho, která představuje jednu z mnoha multikulturních oblastí Londýna. Najdete zde spoustu restaurací, klubů a kaváren a také známou čínskou čtvrť. V té můžete vlézt do některého z mnoha obchodů např. s čínskými potravinami a okusit chutě cizích krajů.

Čínská čtvrť v Soho

Obr. 1. Čínská čtvrť v Soho

Britské muzeum

Pokud po prohlídce Soho vrátíte zpět na Oxford Street a budete pokračovat dál, doporučuji odbočit na ulici Bloomsbury Street a poté se dát první možnou odbočkou doprava, kde na Great Russell Street najdete Britské muzem (British Museum). Jedná se o jedno z největších muzeí historie a kultury a uvidíte v něm téměř vše od kamenů, koster dinosaurů až po obrovské množství vycpaných zvířat a spoustu dalšího. Příjemným faktem je rovněž to, že vstupné je zdarma. Od Britského muzea bych se vydala dále směrem na východ, ale v rámci úspory času a energie, bych jela metrem na zastávku St Paul’s.

Katedrála svatého Pavla

Katedrála svatého Pavla (St Paul’s Cathedral) v současné podobě vznikla v sedmnáctém století, kdy původní katedrála byla zničena během velkého požáru Londýna. Katedrála svatého Pavla je druhou největší katedrálou na světě a z kopule je krásný výhled do okolí. Budete-li se ale chtít pokochat výhledem z kopule či navštívit kryptu, musíte zaplatit vstupné a to 16 liber.

Katedrála svatého Pavla

Obr. 2. Katedrála svatého Pavla

Tower Bridge

Tower Bridge, nejznámější padací most v Londýně, nejspíše není třeba dlouho představovat. Pokud by vám nestačilo se po mostě pouze projít, můžete jej objevovat i vevnitř. Dozvíte se něco o historii mostu, podíváte se na okolní památky z jiné perspektivy a taky zjistíte, co všechno stojí za tím, aby se most otvíral a zavíral. Za vstupné zaplatíte 8 liber.

Tower Bridge

Obr. 3. Tower Bridge

článek je součástí seriálu: Poznejte Londýn

Seriál, ve kterém nás Taťána Ochmanová provede Londýnem.


diskuse

vložit nový příspěvek