Thajsko a Kambodža 2010 – den dvacátý – Nákupy v Bangkoku

Předposlední den v Thajsku - Bangkok a nákupy ..

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

China Town

Hned ráno jedeme autobusem do Čínské čtvrti. Chceme si projít místní stánky a hlavně se svézt přívozem, který tu funguje jako součást veřejné dopravy.

Po vystoupení z autobusu začínáme téměř okamžitě bloudit. V úzkých uličkách, do kterých jsme se zamotali jsou samé autodílny a moc čínsky to tu nevypadá. Nakonec nás zachraňuje evropsky vypadající člověk, ze kterého se klube Čech žijící v Rakousku. Bydlí v nějakém zapadlém hotýlku kousek odtud, takže s jistotou ví i kde je zastávka přívozu.

Nasedáme na velkou, překvapivě dost moderně vyhlížející loď a jedeme jednu zastávku. Jízdné se vybírá cestou, jenže k nám nikdo nedojte, takže to máme zadarmo.

Na břehu se opět proplétáme úzkými uličkami China Town. Tentokrát už jsou tu hlavně stánky s jídlem – čerstvé i sušené mořské potvory, koření, ovoce, zelenina. Je to tu docela zajímavé, ale po dvaceti dnech v Thajsku nám to připadá jako normální trh. V jednom stánku kupujeme sušené krevety (cena se pohybuje od 500 Bt do 1000 Bt za kilo) a balíček sušených kalamár.

Trh v Bangkoku

Obr. 1. Trh v Bangkoku

Nákupy v MBK Shopping Centre

Vracíme se na hlavní ulici, kde se snažíme najít autobusovou zastávku. Úspěšně se vracíme k hotelu a míříme rovnou do MBK Shopping Centre nakupovat.

Máme trochu strach z místní elektroniky, ale nakonec se přece jen rozhodujeme koupit podložku na cvičení k Nintendu Wii, náhradní ovladače s obaly a sadu her. Pavlík si ještě vybírá nejmenší MP3 přehrávač iPod Apple. U prvního stánku nám dělají cenu 5000 Bt. Jdeme si vyměnit peníze do směnárny a cestou se zkoušíme ptát u jiných stánků. Pod 5000 Bt nikde nejdou. Měníme tedy peníze a vracíme se k prvnímu stánku. K našemu překvapení neváhají, zapojují Nintendo a ukazují nám, že všechno funguje.

Kupodivu musím říct, že příslušenství k Nintendu funguje dodnes. To se ovšem nedá říct o iPodu, který jsme vyhodili už před odletem z Bangkoku. Vzhledem k tomu, že jsme ho dostali v rámci velkého nákupu Nintenda, moc nás to nemrzelo a rozhodně jsme to nemínili řešit pokusem o reklamaci. Hry, které nám k Nintendu přidali nám v Čechách vůbec nefungovali (jak jsme se později dozvěděli údajně kvůli nějakému regionálnímu označení). S úlovkem jdeme do hotelu.

Už je večer, ale ještě je brzy jít spát, tak se jdeme projít podél hlavní silnice kousek na druhou stranu, než jsme chodili dosud. Nacházíme jeden luxusnější obchoďák. Vypadá jako normální evropské obchodní centrum (MBK Shopping Centre je spíše něco jako tržnice; na ploše jednotlivých pater je rozmístěna spousta malých stánků), ale ceny už tu nejsou tak výhodné jako jinde.

MBK Shopping Centre

Obr. 2. MBK Shopping Centre

Od obchoďáku se vracíme do hotelu a jdeme spát. Už zítra nás čeká poslední den v Thajsku zakončeným odletem domů.

článek je součástí seriálu: Thajsko a Kambodža 2010

Cestopis ze svatební cesty manželů Řehákových Thajskem a Kambodžou v lednu 2010.


diskuse

vložit nový příspěvek