Přílet do New Yorku

První díl seriálu o new Yorku popisuje přílet do New Yorku na letiště J. F. Kennedyho v Queensu a ubytování v městské části Queens.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Přílet na letiště J. F. Kennedyho v Queensu

Náš první kontakt s New Yorkem byl na letišti J. F. Kennedyho v Queensu. Již jsme z letadla zahlédly siluety mrakodrapů a těšili se na jejich bližší prozkoumání, bohužel jsme museli však ještě projít nepříjemnou imigrační kontrolou. Protože to byla naše první návštěva Spojených státu amerických, nevěděli jsme přesně, co od ní můžeme očekávat. Důležité pouze bylo mít vyřízené povolení ke vstupu ESTA a předložit naše biometrické cestovní pasy. Nakonec po vystání asi půlhodinové fronty jsme se dostali na řadu. Čekalo nás pouze pár zvídavých otázek imigračního úředníka a poté jsme mohli jít pro naše zavazadla a ven z letiště.

Přesun do hotelu

Před příletovou halou jsme si mohli vybrat, jestli využijme služeb typických žlutých taxíků nebo nastoupíme do vlakové soupravy směřující k nejbližší stanici metra Jamaica. Trať byla zprovozněna v roce 2003 a výrazně ulehčila cestování mezi letištěm a centrem města. Po méně než 10 minutách cesty se ocitáme ve stanici Jamaica, kde je již možno přestoupit na mnoho linek metra směřujících na Manhattan.

Queens

Obr. 1. Queens

Ubytování

My jsme však měli hotel v městské části Queens poblíž mostu Queensboro bridge. Proto jsme nastoupili na soupravu metra E a asi po půl hodině jsme vystoupili na stanici Queen plaza. Odtud jsme šli asi 8 minut pěšky k našemu hotelu Ramada. Hotel můžu určitě doporučit a při další návštěvě New Yorku bych se ubytoval opět zde. Nachází se na adrese 38-30 Crescent street a je ideálně umístěn u stanice metra Queensboro bridge, odkud je to na Manhattan už jen opravdu kousek. Ceny jsou zde hlavně výrazně nižší než v předražených hotelech na Manhattanu. Jelikož náš čas příletu na Long Island byl až v podvečerních hodinách, náš plánovaný výlet do blízkosti mrakodrapů jsme odložili až na další den. Stačili jsme však prozkoumat okolí výše zmíněné stanice metra, kde se nachází malé obchody pro potřeby místních obyvatel a přičichli tak k večerní atmosféře této newyorské čtvrti.

Queensboro bridge

Obr. 2. Queensboro bridge


diskuse

vložit nový příspěvek
  • Název

  • Pavla
  • 15.06.2011 | 13:39

Tak mi to připadá, že jsme byli na stejném zájezdu :-) Take jsme nedavno navštívili New York a ubytovaní jsme byli v hotelu Ramada v Queens :-)Rozhodně se těším na další články.