Italská i čínská čtvrť a procházka po Wall street k bývalému World Trade Center

Třetí den ve městě New York věnujeme prohlídce Italské a Čínské čtvrti, procházkou po Wall streetu a návštěvou místa největšího teroristického činu v dějinách.

hodnocení článku
  •  

Hodnotili 3 lidé


Vaše hodnocení

Poté co jsme první den byly uchvácení z Midtownu New Yorku, rozhodli jsme se, že dnes se vydáme na jižní část ostrova. Proto nasedáme opět na soupravu metra N na stanici Queensboro plaza a podzemní dráhu opouštíme asi po 20 minutách ve stanici Prince street. Poté pokračujeme na jih ulicemi Manhattanu a snažíme se z něho poznat co nejvíce.

Little Italy, China town

Po chvíli se dostáváme do čtvrti Little Italy. Přivítají nás zde všudypřítomné italské vlajky a vůně pizzy, která je cítit na každém rohu. Zastavujeme se v pár obchodem a pizzeriích a po chvilce přecházíme ulici Canal street, která příchuť jižní Evropy rázem mění na chuť orientu. Dostali jsme se totiž do čínské čtvrti a těstoviny zde vystřídala rýže a čínská kuchyně. Ale i ta o pár ulic dále končí a vystřídají je mohutné budovy soudu.

China town

Obr. 1. China town

City hall, Brooklyn bridge

V jejich těsné blízkosti se nachází i radnice, která byla před několika staletími vybudována na okraji města. Dnes ji již město plně pohltilo a je tak pouze vzpomínkou historie. Vidíme zde také nájezd na Brooklynský most a stezku pro pěší, která vede jeho prostředkem. Most nás doslova láká k jeho přechodu. Avšak nakonec odoláváme a vydáváme se jihovýchodním směrem k nábřeží dolního Manhattanu. Již se kolem nás začínají rozprostírat vysoké mrakodrapy, které známe z mnoha fotografií a pohledů.

Brooklyn bridge

Obr. 2. Brooklyn bridge

Wall street, Trinitty Church

Procházíme podél pobřeží, až se dostáváme k proslulé ulici Wall street, na kterou se záhy napojujeme. Okamžitě se to kolem nás začíná hemžit lidmi v drahých oblecích, kteří spěchají do místní burzy cenných papírů, která je známá svým krachem v roce 1929.

Wall street

Obr. 3. Wall street

World Trade Center

Přes Wall street se dostáváme až ke kostelu Trinitty Church, od kterého je to již pár kroků k oblasti World Trade Center, na kterou byly v roce 2001 vedeny teroristické útoky. Rušnou a pracovitou atmosféru Down townu rázem střídá smutek, který ještě dovršují přítomné fotografie některých zesnulých. Na pláni, která tady po dvojci budov zbyla již, ale probíhají práce na novém projektu budovy Freedom tower. Jelikož nám cesta zabrala skoro celý den, cítíme se už unaveni. Proto nasedáme na ulici Cortland street na vůz městské podzemní dráhy, která nás rychle dopraví zpět na náš hotel v Queensu.


diskuse

vložit nový příspěvek