Příjezd a Tbilisi

Odletáme v 17:10 do Mnichova. Tam letadlo přistává v 18 h a spoj do Tbilisi odlétá ve 21:10, do cíle doráží v 2:30.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

11.8.2012 sobota

Odlétáme v 17:10 do Mnichova. Tam letadlo přistává v 18 h a spoj do Tbilisi odlétá ve 21:10, do cíle doráží v 2:30. Cesta tudíž trvá 3:20 h a 2 hodiny jsou časový posun.

12.8.2012 neděle

Ráno si necháváme batohy na nádraží v úschovně pod nástupištěm a pak jdeme do ZOO. Vystoupíme na stanici metra Politeknikuri – Politechnická univerzita – v metru je na stěně pěkná mozaika. Vstupenky stojí 2 lari, ale takhle brzy ráno ještě nevybírají. Je tu hodně medvědů, kteří za tlustými mřížemi ani pořádně nevidí ven a mají hrozně málo místa. Je to mučení zvířat. Pak paviání, zebry, krokodýli, slon a želvičky v rybníčku.

Všude jsou kolotoče a stánky s občerstvením jako v lunaparku. Všechno je ještě zavřené, jen ženské tu zametají chodníky.

Pak jdeme pěšky k jezeru Kus Tba. Cestou se zamotáme mezi paneláky. Za sídlištěm nedostavěných paneláků začíná nová, moderní výstavba. Trochu bloudíme a nacházíme želvu mezi odpadky. Dělníků se zeptáme na cestu a pak šplháme nahoru na správnou cestu. Dostáváme se až na asfaltku a pak k jezeru. Pláž vypadá luxusně – ženské se tu opalují na lehátkách. Několik lidí se koupe. Je příšerné vedro, a tak si v jezeře smočíme nohy a hlavu. V hospodě hned u jezera si dáváme gruzínské pivo. Hospoda dál od jezera se zdá hezčí, ale otvírá až v jednu. Tady je pivo za 4,80 lari a obsluha nic moc. Pivo v nás jen zasyčí. Dohadujeme se, kolik může být stupňů.

Jezero Kus Tba

Obr. 1. Jezero Kus Tba

Ve vedlejší hospodě si dáme výborný salát, lilky s česnekem a chačapuri. Obsluha je výborná a pivo jen za 3 lari (36 Kč). Sedí se tu pod vysokými stromy na divanech a zelený koberec nahrazuje vyprahlou trávu.

Míříme zpět dolů do města a kocháme se výhledem na panelákovou Tbilisi. Navazuje s námi rozhovor rusky mluvící doktorka, Mingrelijka původem z Abcházie, o Abcházii, Jižní Osetii a prezidentských volbách. Saakašvili prý chce moc, a proto se teď chce stát premiérem a potom znovu prezidentem, stejně jako Putin v Rusku.

článek je součástí seriálu: Gruzie a Abcházie 2012

Lenka s Honzou se v srpnu roku 2012 vydali svým oblíbeným směrem do Gruzie a tentokrát hlavně do Abcházie.


diskuse

vložit nový příspěvek