Konečně signál

Po několika dnech na konci světa dorazíme k místu pokrytí GSM signálem. Využijeme technických vymožeností k odeslání SMS a další den se až k večeru dopravíme do Suchumi.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

25.8.2012 sobota

 Vyrážíme novou cestou na Lachtu. Jdeme vpravo od sedýlka a pak cik cak nahoru. Potkáme 3 koně. Nahoře projdeme mezi dvěma skalkami a po viditelné cestičce dolů, pak mírně nahoru skrz křoviny až k sešupu, přes který se nedá skoro jít, ale cesta úplně zázračně vede až dolů k říčce a pak zase nahoru k letniku. Pak omylem jdeme dál po bílými tečkami značené cestě, která, jak se ukáže, vede do údolí. Vrátíme se 0,5 km zpět k letniku a jdeme nahoru k naší původní, známé cestě. Tam už je naštěstí signál, tak všem posíláme SMS. Potom hurá na Lachtu. To nám trvá ještě 2 hodiny. Celkem 4:36 h pohybu. Není to tudíž zase o tolik kratší než původní cesta. Už asi dolů dnes nepůjdeme – ani ke traktoru, jak jsme původně zamýšleli. Zůstaneme dnes na Lachtě.

Jezírko na cestě na Lachtu

Obr. 1. Ještě pohled zpět na naši včerejší cestu

Cestička mezi skalami

Obr. 2. Cestička mezi skalami

26.8.2012 neděle

Jdeme z Lachty dolů do Amtkelu. U jezírka najdeme potůček a nabereme vodu. Bahna v lese je méně než předtím, tak se jde docela rychle. U brodu si dáváme oběd, pak 4,5 km k místu, kde jsme předtím spali, pak 2 km k prameni, pak si opět dáváme výborné ostružiny. Ujdeme další 4 km dolů k mostu přes Amtkel. To už je 17 hod. Očistíme v řece boty a já se učešu, vyměním tričko a jdeme po silnici směr moře (prý je to do Suchumi 40 km). Proti nám jede náš známý řidič, který nás vezl sem. Prý nás vezme zase i zpět asi za hodinu, až pojede zpátky. Za chvíli nám ale staví auto Arménů. Namáčkneme se k nim a celou cestu se dobře bavíme. Stavíme u pramene a jíme, pijeme čaču a domácí víno. Do Suchumi dorážíme ve 20:15h

článek je součástí seriálu: Gruzie a Abcházie 2012

Lenka s Honzou se v srpnu roku 2012 vydali svým oblíbeným směrem do Gruzie a tentokrát hlavně do Abcházie.


diskuse

vložit nový příspěvek