Norwich III

Pojďte navštívit katedrálu ve městě Norwich, fotbalový stadión Stadion Carrow Road a některá nákupní centra ve městě Norwich.

hodnocení článku
  •  

Hodnotil 1 člověk


Vaše hodnocení

Zbývá ještě kousek města Norwich, o kterém dosud nebylo nic řečeno. Vydejme se tedy od hospody U Adama a Evy směrem k jedné z dominant města, ke katedrále (Norwich Cathedral).

Norwich Cathedral

Stavba katedrály v Norwich začala na konci 11. století a trvala zhruba do poloviny století dvanáctého. Je postavena v duchu normanského slohu a v pozdějších letech byla dostavěna vysoká věž či dvoupatrová příčná chrámová loď. V katedrále se stále konají bohoslužby, a pokud sem zavítáte například v období Velikonoc, bude v katedrále k vidění bohatá květinová výzdoba.

Norwich Cathedral

Obr. 1. Norwich Cathedral

Od katedrály popojdeme o kousek dál a vydáme se ulicí Prince of Wales Road, která je v Norwich známá díky velké koncentraci barů a klubů. Je vyhledávaná jak turisty, tak místními, především studenty. Touto ulicí se pomalu dostaneme k řece Wensum, kterou když přejdeme, octneme se na nábřeží, kterému se zde říká Riverside a známé je rovněž díky množství klubů. Kromě klubů se tady dá najít i kino či několik stylových restaurací a hospůdek.

Riverside - Norwich

Obr. 2. Riverside – Norwich

Stadion Carrow Road

Když půjdeme pořád podél řeky, dojdeme k fotbalovému stadionu Carrow Road. Je základnou fotbalového klubu Norwich, kterému se také přezdívá „Kanárci“. Od minulé sezóny hraje Norwich nejvyšší anglickou ligu, tzv. Premier League. Šance sehnat lístky na domácí utkání se rovná téměř nule, protože Angličané fotbal milují, svůj klub chodí pravidelně podporovat a většinu sedadel obsadí majitelé permanentek. Pokud byste byli v Norwich v den, kdy se nějaký takový zápas hraje, doporučuji potloukat se v okolí stadionu. Je zážitek vidět např. fanoušky z řad starších lidí, mezi nimiž je i spousta žen, jak oblečení v dresech a šálách jdou nadšeně fandit svému klubu.

Na závěr našeho objevování města Norwich bychom se mohli vydat na nákupy. Myslím, že i odpůrci nákupů by si našli to své. Norwich byl totiž zvolen jako jedno z deseti nejlepších míst k nakupování v celé Velké Británii. Přímo v centru najdete hned dva velká nákupní centra, Chapelfield a Castle Mall. Několik dalších hodin lze strávit procházením uliček v centru. Můžete tam najít již zmiňovaný trh (Norwich market) a kousek od něj jistě nepřehlédnete čtyřpatrový obchod Marks & Spencer. Kromě obchodů se známými značkami, lze najít i malé specializované obchody. Pořídíte v nich kupříkladu výborné anglické marmelády či typickou anglickou hořčici, na dětství můžete zavzpomínat v již dříve zmiňovaném obchodě s plyšovými medvědy a milovníci knih si určitě přijdou na své v některém z mnoha antikvariátů.

Výloha - Norwich

Obr. 3. Výloha – Norwich

Norwich je zkrátka město, do kterého určitě stojí za to se přijet podívat.

článek je součástí seriálu: Toulky východní Anglií

Taťána nám popíše své toulání se výchdoní Anglií.

další části seriálu:

diskuse

vložit nový příspěvek