Norwich II

Pokračujeme v poznávání města Norwich. Projdeme se ulicí Elm Hill a navštívíme nejstarší restauraci ve městě.

hodnocení článku
  •  

Hodnotili 2 lidé


Vaše hodnocení

První část objevování města Norwich jsme ukončili v kavárně v cechovním domě. Od ní se vydáme jednou z ulic směrem ke kostelu svatého Ondřeje (Church of St. Andrew). V městě Norwich se nachází mnoho anglikánských kostelů, kde se stále slouží bohoslužby. A jedním z nich je právě i kostel sv. Ondřeje, který se nachází téměř v samotném centu a je druhým největším ve městě.

Elm Hill

Od kostela sv. Ondřeje stačí udělat jen pár kroků a ocitneme se na jedné z nejznámějších uliček ve městě, Elm Hill. Vznik této uličky se datuje do období, kdy Anglii vládl rod Tudorovců. Nyní v ulici sídlí především malé obchůdky. Z jedné výlohy zírají plyšoví medvědi, ovšem takoví, díky kterým obchod vypadá, jako by se v něm zastavil čas před sto lety. O kus dál vám ušijí svatební šaty, a když vezmete za kliku v obchodě naproti plyšovým medvědům, ocitnete se v antikvariátu, kde to také vypadá, jako by se v něm zastavil čas. Ale zároveň na velice malém prostoru možná objevíte nějaký literární poklad za pár liber. Je ovšem nutné mít u sebe hotovost.

Elm Hill

Obr. 1. Elm Hill

Krom různých obchůdků lze ale také v Elm Hill najít malé přístaviště, Elm Hill Quay, které nabízí hodinovou vyhlídkovou plavbu po řece Wensum. Během komentované plavby se dozvíte zajímavé informace o několika mostech, pod kterými loď proplouvá, a jejichž vznik se datuje až do čtrnáctého století. A nejsou opomíjeny ani zajímavé stavby podél nábřeží. Za plavbu, kdy vás loď doveze zpět do přístaviště v Elm Hill, zaplatíte £9. Za pět liber se ale můžete nechat vysadit v dalším přístavišti, Station Quay, ze kterého se můžete dále vydat na téměř čtyřhodinovou plavbu. Během ní projedete několika menšími městy v okolí města Norwich a budete moct obdivovat divokou přírodu v tzv. Norfolk Broads, což je rozsáhlá soustava jezer a řek na území hrabství Norfolk a Suffolk. Za tento dobrodružný výlet zaplatíte £15.
Nábřeží řeky Wensum

Obr. 2. Nábřeží řeky Wensum

Ti z vás, kteří plavbám na lodích příliš neholdují, se mohou vydat podél řeky po tzv. Quayside. Pokud přijedete do města Norwich na jaře, budete se moci kochat celými lány rozkvetlých narcisů, které lemují štěrkem sypanou cestu. Po chvíli chůze dorazíte k věži, kterou místní znají pod názvem Cow Tower. Patnáct metrů vysoká věž původně sloužila dělostřelectvu jako úschovna zbraní. Nyní je veřejnosti uzavřena.

První část putování po městě Norwich jsme ukončili v kavárně. A i druhou část ukončíme podobně. Tentokrát v hospodě. Nicméně Adam & Eve není jen jednou z hospod, kterých ve městě Norwich najdete spoustu. Stojí tady už hodně dlouho. Odhaduje se, že byla postavena během 13. století a je považována za nejstarší fungující hospodu ve městě. Jestli dáte přednost anglickému pivu nebo ovocnému cideru, to je již na vás.

Hospoda Adam and Eve

Obr. 3. Hospoda Adam and Eve

článek je součástí seriálu: Toulky východní Anglií

Taťána nám popíše své toulání se výchdoní Anglií.

další části seriálu:

diskuse

vložit nový příspěvek