Důkaz existence Lochnesské příšery

Je konec všem spekulacím o Lochnesské příšeře. Na jedné ze svých cest se mi podařilo Lochnesskou příšeru vyfotografovat. Redakce www.cestovatele.info přináší svým čtenářům jako první na světě pravou fotografii Lochnesské příšery.

hodnocení článku
  •  

Hodnotil 1 člověk


Vaše hodnocení

Na svých toulkách Skotskem jsme ještě s dvěma kamarády navštívili mimo jiné slavné jezero Loch Ness. To jsme ještě netušili, co se nám podaří vyfotit.

Když jsme zaparkovali auto u nedalekého městečka Fort Augustus a vydali se pěšky k nedalekému jezeru Loch Ness, byli jsme, tak jako mnoho racionálně smýšlejících lidí velmi skeptičtí k existenci Lochnesské příšery, natož tak, aby jsme počítali, že se s ní setkáme.

Nebudu tedy čtenáře napínat, řeknu rovnou.

  1. Ano, Lochnesskou příšeru jsme viděli.
  2. Ano, vyfotografovali jsme jí. Nebudeme tedy jako jedni z mnoha, kteří nezlomně tvrdí, že Nessie spatřili, ale nemají fotku ani žádný jiný důkaz pravdivosti svého tvrzení.
  3. Ano, fotografii uvidíte na konci článku.

Pojďme ale na objasnění záhady postupně.

Je správné předložit nezlomný důkaz o existenci tak zvané Lochnesské příšery?

Je zde samozřejmě velké morální dilema. Je vůbec správné předložit důkaz existence Nessie? Je jasné, že po vydání tohoto článku, obletí fotografie Nessie během okamžiku celý svět. A lidé se začnou zajímat, začnou se ptát a hlavně, budou chtít Nessie spatřit na vlastní oči. Jaký bude mít vliv „popularita“ tohoto hodného a milého kryptozoologického zvířátka na kvalitu jeho života? Bude si dále žít svůj poklidný život, nebo třeba skončí někde ve vědecké laboratoři, v horším případě v cirkusu.

Takové otázky jsem si poslední necelé 3 roky od návštěvy Skotska kladl. Pak jsem se ale rozhodl, že lidstvo má právo znát pravdu a lidské vědění by se mělo posunout někam dále.

Kde dělali ostatní „lovci“ senzací chybu?

Proč se zrovna mě podařilo Lochnesskou příšeru vyfotografovat, když se o tom snažilo tolik lidí. A když už se někomu fotografie podařila přede mnou, pak buď šlo přímo o prokázaný podvod, nebo fotografie byla většinou nekvalitní, rozmazaná, zkrátka budící pochybnosti? Odpověď je snadná, jen doposud nikoho nenapadla. Je chybou hledat Lochnesskou příšeru v jezeře Loch Ness. Tam jí v podstatě prakticky nemůžete spatřit. Kdo chce spatřit „Lochnesku“, musí ji hledat jinde. Především v obchodech se suvenýry v okolí jezera, ale nejen tam. Je možné ji spatřit i v obchodech dalekého Edinburghu.

A nyní již slíbená fotografie Nessie.

Lochnesská příšera

Obr. 1. Lochnesská příšera

Někteří konspirátoři dokonce tvrdí, že prý Lochnesská příšera není jen jedna, ale je jich mnoho a že některé dokonce již nejsou na území Skotska, protože je pašeráci zvířat převezli do různých i těch nejzapadlejších koutů světa.

 

diskuse

vložit nový příspěvek