Cirque de Mafate a Cirque de Cilaos

Dnes nás Silva provede kolem masívu Cirque de Mafate a Cirque de Cilaos a Cirque de Cilaos

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Ostrov Réunion je sopečného původu. Za jeho vzhled může především již dávno vyhaslá sopka Piton des Neiges, nyní nejvyšší hora ostrova. Valící se láva s pomocí přírody vytvořila 3 kaldery – Cirque de Mafate, Cirque de Cilaos a Cirque de Salazie. Popsat je lze jako strmé skalní stěny, hluboké kolem 1.500 m a široké cca 10 km. Lze v nich podniknout několikadenní treky nebo jen krátké výlety s vyhlídkami.

Vyhlídka Maido ( 2.190 m n. m.)

Dnešní první zastávka je na vyhlídce Maido. Jedná se asi o nejznámější vyhlídku na ostrově, což je také poznat podle počtu turistů. Už jen samotná cesta k vyhlídce nabízí krásné panoramatické pohledy do okolí. Ale to nejlepší čeká samozřejmě až nahoře, odkud je pěkně vidět celý masiv Cirque de Mafate a horu Piton des Neiges. Můžeme také dohlédnout až k moři na druhé straně. Přesto, že je to jen místo na podívání se, trávíme tu hodně času, protože takovou přírodu není možné vidět kdekoliv. Všimneme si taky několika menších vesnic, které jsou v kaldeře. Lidé, kteří tam žijí, tyto vesnice neopouští a většina z nich nikdy nebyla na jiném místě ostrova. Když se podívám všude kolem, tak se ani nedivím, protože by to byla několikadenní záležitost.

Cirque de Mafate z vyhlídky Maido

Obr. 1. Cirque de Mafate z vyhlídky Maido

Cirque de Cilaos

Dále se chceme přemístit do Cirque de Cilaos. Bohužel uzavírka na cestě a oprava tunelu před městem Cilaos nám naruší plány, objížďka a dlouhé čekání zabraly nečekaně dlouhou dobu, takže se sem dostáváme s velkým zpožděním. Město Cilaos si prohlédneme jen v rychlosti. Přesto, že je uváděné jako centrum této oblasti, mi osobně nijak zajímavé nepřipadá.

Cilaos

Obr. 2. Cilaos

Měli jsme naplánované menší vycházky na vyhlídky, ale s blížícím se stmíváním jedeme pouze autem po jediné cestě z města až na její konec a pak zase zpět. Ale není to žádná nuda, čekala nás spousta serpentin, prudkých klesání a stoupání a hlavně výhledy do okolí.

Cirque de Cilaos

Obr. 3. Cirque de Cilaos

Dnešek sice nevyšel úplně podle našich představ, ale i tak jsme spokojeni, protože jsme toho viděli hodně.

článek je součástí seriálu: Réunion 2012

Silva s Martinem strávili týden na zajímavém ostrově Réunion, který je sice součástí Francie, ale nachází se v indickém oceánu.


diskuse

vložit nový příspěvek