Les Forêt de Bébour a jezero Grand Etang

Na ostrově Réunionu je tropický les Forêt de Bébour, jehož návštěvu si Silva nenechala ujít.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Dnešní den strávíme v trochu odlišné krajině Réunionu než doposud. Nejprve navštívíme tropický les Forêt de Bébour, do kterého se dá dostat po silnici z La Plaine des Palmistes.

Forêt de Bébour

Po vjezdu do této oblasti nám určuje směr jediná cesta, na jejímž konci by mělo být parkoviště, ze kterého vedou turistické trasy. Lesní práce nám však nedovolí dojet až na konec, proto se vracíme kousek zpět (asi 5 km od původního cíle), kde je jiné parkoviště, ze kterého vedou také směrovky se stejnými cíly. Vyrážíme směrem k vodopádu Trou de Fer, ke kterému to je podle cedule 4,5 km. Už samotná cesta je zajímavá, je zde spousta zeleně, občas bažiny, přes které vedou cesty a k tomu zvuky různých druhů ptáků, které umocňují atmosféru tropického lesa.

Forêt de Bébour

Obr. 1. Forêt de Bébour

Když už se nám zdá, že jdeme dlouho a že už musíme k vodopádu dojít každou chvíli, uvidíme další směrovku, kde je napsáno 800 m, ale jak jsme natěšeni na cíl, ani si nepřečteme, kam to vede. Až při zpáteční cestě zjistíme, že to byly metry navíc, kolem vyschlého jezera. Nakonec jsme však k vodopádu došli, tedy přesněji k vyhlídce na něj. Ale myslím si, že cesta byla mnohem delší než uváděných 4,5 km.

Po návratu k autu jsme dojeli ještě na vzdálenější parkoviště, protože cesta už byla volná. Odtud se jde jen pár metrů k rozcestníku, chatám a také krásnému výhledu na poslední kalderu, kterou jsme ještě neviděli, tedy Cirque de Salazie.

Cirque de Salazie

Obr. 2. Cirque de Salazie

Jezero Grand Etang

Ještě se stihneme zastavit u jezera Grand Etang, které je známé jako nejromantičtější místo na ostrově. Potvrdilo se, že je tady téměř vždy zataženo a je to tropická oblast. Kousek od jezera je parkoviště, ze kterého se dá jít přímo k jezeru nebo na vyhlídku na jezero a jeho okolí, ke které se stoupá asi 10 minut. Nejdřív vyzkoušíme vyhlídku a poté se vydáme k jezeru. Dá se celé obejít, ale podle plánu je to na 3 hodiny a tolik času jsme do setmění už neměli. Šli jsme alespoň kousek, odkud jsme z dálky mohli vidět několik vodopádů, které jsou na druhé straně jezera a údajně se k některým z nich dá dojít blízko nebo se v nich osvěžit.

Jezero Grand Etang

Obr. 3. Jezero Grand Etang

článek je součástí seriálu: Réunion 2012

Silva s Martinem strávili týden na zajímavém ostrově Réunion, který je sice součástí Francie, ale nachází se v indickém oceánu.


diskuse

vložit nový příspěvek