Zaleťte si do Kalifornie – místa zalitého sluncem i slávou

  • Anonym
  • 27.02.2017
  • 0:00
  • Změněno: 22.02.2017 | 22:23

Víte, co zajímavého vám může nabídnou Kalifornie?. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Okouzlující pláže, romantické procházky, bohatý noční život a spousta další zábavy – tak to je Kalifornie. Místo, kde si každý přijde na své. Toužíte-li po troše slunce, odpočinku nebo divokém nakupování, hřejivá Kalifornie je tím pravým, stačí si koupit výhodné letenky.

Centra zábavy i odpočinku od Los Angeles po San Francisco

Los Angeles, San Diego, San José nebo San Francisco – všechna tato známá města leží v Kalifornii. Tvoří také důležité dopravní uzly, proto i letenky jsou poměrně levné.

Dálnice - Kalifornie

Obr. 1. Dálnice – Kalifornie

Hlavním městem je Sacramento, kde na vás čeká bohatá zábava v klubech, restauracích, spousta obchodů, ale i rušný život ulic. Pokud preferujete kamennou džungli, neváhejte se podívat právě do Kalifornie. Obdivovat tu lze bezpochyby skvělou architekturu – moderní skleněné výškové budovy odrážející sluneční paprsky. I přes spoustu staveb zde můžete vidět přírodní ráz, který není nijak výrazný. Nachází se zde především rovinatá krajina vyjma vrchoviny Hollywood Hills, která je součástí místního pohoří s názvem Santa Monica Mountains. Uprostřed tohoto pohoří se nachází také rozlehlé jezero, které navozuje dojem nádherné vodní oázy obklopené palmami a úžasnými panoramatickými horami. Na jižní straně Mount Lee je potom k vidění slavný nápis „Hollywood“. V Santa Monica Mountains se nachází také největší městský park v USA Griffith Park. Toto místo je vhodné pro procházky, je totiž složen z členitých kopců a údolí porostlých lesy.

Navštívit můžete úžasné písčité pláže lemované promenádami, jež jsou zastíněné vysokými palmami. Pobřeží je velmi frekventovaným a navštěvovaným místem, takže se může stát, že potkáte i nějakou celebritu.

Jezero Tahoe - Kalifornie

Obr. 2. Jezero Tahoe – Kalifornie

Los Angeles

Jedno z největších a nejlidnatějších měst USA, je velmi významným centrem světové kultury. Nejslavnější částí je pochopitelně Hollywood, který se nachází ve středu Los Angeles. Zde lze najít slavný Hollywood Boulevard, kde stojí budova Hollywood Roosevelt Hotel, v níž se poprvé udělovaly ceny Filmové Akademie, a mnoho dalších známých a velmi zajímavých míst, jako je Grauman’s Egyptian Theatre nebo kino Man‘s Chinese Theatre. Pokud máte zájem o umění, za návštěvu určitě stojí také Hammer Museum, které se může pochlubit velkou sbírkou nejrůznějších děl, mimo jiné také Rembrandtem nebo Van Goghem.

Největším lákadlem Hollywoodu (konkrétně Hollywood Boulevardu) je bezpochyby světoznámý chodník slávy, který zdobí pěticípé hvězdy nesoucí jména osobností filmu i hudby. Tam se bez letenky dostat nedá. Bohužel je jen jeden na světě.

Pokud vás zajímá typická místní architektura, vhodné je navštívit čtvrť Hollywood Hills, kde jsou k vidění typické americké dvoupodlažní domy s verandou a prostornou zahradou.

Zábava v plném proudu na vás čeká ve známém zábavním parku Disneyland. Park je oblíbeným místem nejen pro děti – navštívilo ho už několik milionů lidí, včetně královských rodin a nejrůznějších hlav států.

San Francisco

Dominantou a zároveň velmi známou stavbou je bezpochyby vysutý most Golden Gate (tedy Zlatá brána), průliv potom spojuje Sanfranciskou zátoku s Tichým oceánem. Most je důležitým dopravním uzlem a díky přírodním úkazům a okolní krajině je také velmi vyhledávaným místem. Celé San Francisko je proslulé především svým počasím, tedy hustou mlhou a chladnějšími léty. Mlha klesající na most Golden Gate bývá výjevem, který je často zachycován fotoaparáty. Už jenom kvůli tomuto pohledu lidé kupují letenky a vyrážejí do San Francisca.

Most Golden Gate - San Francisco

Obr. 3. Most Golden Gate – San Francisco

Milovníky adrenalinu a historie bude jistě přitahovat bývalé vězení nacházející se na ostrově Alcatraz. V současné době je Alcatraz velmi vyhledávaným turistickým místem s velkou historickou hodnotou. Často navštěvovanou je také místní čínská čtvrť nebo lanová tramvaj.

Letenky do Kalifornie

Sláva, spousta zábavy a města, co nespí, to je California – levné letenky se dnes dají poměrně jednoduše sehnat, takže pokud vás lákají sluncem zalité pláže, nebesky modré moře nebo možnost potkat nějakou tu celebritu, neváhejte. Kalifornie je vhodným místem, pokud netoužíte pouze po obyčejné dovolené, ale chcete si ji pořádně užít, navštívit slavná místa a nasát atmosféru šoubyznysem nasyceného Hollywoodu.

 

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.