Zahraniční dlouhodobé pobyty, efektivní studium jazyka

  • Anonym
  • 10.08.2016
  • 12:00
  • Změněno: 12.07.2016 | 21:01

Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. Tuhle větu už určitě minimálně jednou slyšel každý z nás. A nutno podotknout, že na tom něco je. Znalost jazyka totiž člověku otvírá nové možnosti. Ovšem naučit se dobře cizí jazyk vyžaduje notnou dávku trpělivosti a píle.  Nejefektivnějším způsobem, jak se cizí jazyk rychle naučit, je odjet do zahraničí a studovat jazyk přímo tam. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Ideální volbou jsou zahraniční dlouhodobé jazykové pobyty, které v České republice v současné době nabízí celá řada agentur. Díky těmto pobytům se jazyk naučíte mnohem rychleji a lépe než v jazykových kurzech pořádaných u nás a další výhodou je možnost cestování a poznávání nových míst.

Komu jsou jazykové pobyty v zahraničí určeny?

Spousta lidí se mylně domnívá, že jsou dlouhodobé jazykové pobyty v zahraničí určeny jen mladým studentům. Pravdou je, že mladí lidé možnosti studovat jazyk v zahraničí využívají nejčastěji, ale na dlouhodobý jazykový pobyt se může vydat každý, bez ohledu na věk.

Dlouhodobé jazykové kurzy v zahraničí jsou určeny studentům všech jazykových úrovní. Začít s angličtinou může na jazykovém pobytu naprostý začátečník, pokročilý student si pak může své jazykové znalosti prohloubit nebo potvrdit jazykovým certifikátem.

Jazykový zahraniční kurz můžete mnohdy vybírat nejen podle své jazykové úrovně, ale také podle zaměření. Řada dobrých agentur zajišťuje kurzy zaměřené nejen na všeobecný jazyk, ale také na různé specializace například obchodní angličtinu.

Jak agenturu pro zahraniční dlouhodobý pobyt vybrat?

Dříve, než se do agentury vydáte, měli byste mít jasno nejen v tom, jaký jazyk chcete studovat, ale také, která destinace vás láká. Nejčastěji lidé odjíždí do zahraničí studovat angličtinu. U ní máte široký výběr a je tedy jen na vás, jestli se za studiem vydáte do Velké Británie nebo někam za oceán, třeba do USA, Kanady nebo Austrálie.

Budete-li mít vybránu cílovou destinaci, budou se vám nabídky jednotlivých agentur lépe srovnávat. Řada lidí se orientuje podle ceny jazykového pobytu. Ta se odvíjí zejména podle délky pobytu a počtu vyučovacích hodin, které v jazykové škole v zahraničí strávíte.

Zajímejte se o to, co vše je v ceně dlouhodobého pobytu, krom studia jazyka, zahrnuto. Některé agentury mají v ceně promítnuto ubytování, u jiných si za nocleh budete muset připlatit zvlášť.

Bez povšimnutí byste neměli nechat ani cestovní pojištění. Stát se může cokoliv a spoléhat v tomto případě na strýčka příhodu by se nemuselo vyplatit. Proto se v agentuře na pojištění zeptejte. To mnohdy nebývá zahrnuto v ceně, ale agentury velmi často spolupracují s pojišťovnami a mnohdy vám tak mohou domluvit výhodnější cenu pojištění.

Dejte na reference a zkušenosti

Agentur, které zahraniční dlouhodobé pobyty nabízí je na Českém trhu více než dost. Jejich kvalita je však různá. Chcete-li za své peníze dostat maximum, měli byste být při výběru obezřetní. V dobré agentuře mají řadu zkušeností, v jazykových školách, jejichž kurzy nabízí, se byli sami podívat, znají místní prostředí a dokáží vám tak adekvátně pomoct s výběrem jazykového kurzu tak, aby vyhovoval vašim požadavkům ve všech směrech.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.