Z Nového Údolí do Strážného II

Pokračujeme v turistické trase, která nás vede po asfaltové cestě loukama a pastvinama.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Pokračujeme z Krásné hory k rozcestí Mlaka.

Mlaka (908 m. n. m.)

Po dvaceti minutách chůze po asfaltové cestě mezi loukami přicházíme k rozcestí pro běžce na lyžích jménem Mlaka. Po čtyřech minutách přicházíme na stejnojmenné turistické rozcestí.

Mlaka (906 m. n. m.)

U rozcestí je mapa a informační cedule na téma „Změna kulturní krajiny“. Do Strážného nám podle rozcestí zbývá 7 kilometrů po červené turistické značce. Pokračujeme dále po asfaltové cestě lesem, až po půl hodině chůze přicházíme k dalšímu rozcestí.

Pod Žlebským vrchem (860 m. n. m.)

Nic se k nám nepřipojuje, není zde krom turistických šipek nic zajímavého a tak rovnou pokračujeme dále po červené turistické značce. Do Strážného nám zbývá pět a půl kilometru. Pokračujeme dále lesem po asfaltové cestě.

Dolní Cazov (825 m. n. m.)

Po čtyřiceti minutách přicházíme k rozcestí Dolní Cazov. Opět další rozcestí u kterého není nic zajímavého, stále procházíme stejnou krajinnou po asfaltové cestě lesem, nebo mezi pastvinami. Občas na pastvě vidíme nějakou tu krávu.

Pokračujeme dále, po červené turistické značce. Jdeme asi dvacet minut a po delší době scházíme z asfaltové cesty a jdeme loukou. Ujdeme asi půl kilometru po louce a přicházíme k velké asfaltové cestě ohraničené svodidly. Na chvíli sundáme batohy a sedneme si na zem. Jak tak sedíme, prochází kolem nás turistky taky s batohy. Jdou v protisměru. Uvědomuji si, že jsme celý den nepotkali živého člověka až nyní. Asi po dvaceti minutách odpočívání vyjdeme dále po červené turistické značce, která zahýbá z původního směru doleva a jdeme podél cesty. Asi po dvě stě metrem je podchod, kterým podejdeme hlavní cestu. Po pár minutách přicházíme k rozcestí U dolní silnice.

U dolní silnice (835 m. n. m.)

Z Nového Údolí jsme ušli jedenáct a půl kilometru. Do Strážného nám zbývá 2 kilometry. Hned pokračujeme dále.

U krmelce (825 m. n. m.)

Po čtvrt hodině cesty opět po asfaltové cestě podél lesa přicházíme k rozcestí U krmelce. Napravo je ohrada s nějakými dřevěnými přístřešky, posedem a sruby. Je zde napsáno „Přezimovací obůrka, obecní les“. Patrně zde bývají přes zimu nějaké zvířata a mají zde krmelec. Vcházíme do lesa na lesní cestu a pokračujeme po červené a žluté turistické značce směrem na Strážný – Na kapličce, což má být jeden kilometr.

Žlutá turistická značka se od nás po chvíli odloučí a uhýbá doprava. Podle mapy jde na Obecný vrch, kam se nám nechce. Jsme dost zničení, ani ne tak náročnou tůrou (žádná nebyla), ale spíše jsme zdeptaní tou neuvěřitelně nudnou trasou, kterou v podstatě skoro půl dne jdeme. Pokračujeme tedy po červené turistické značce a vrchol obcházíme zleva.

článek je součástí seriálu: Po stopách krále Šumavy 2011

V Červenci roku 2011 jsme se s Jardou vydali na Šumavu. Chtěli jsme ji (alespoň větší část) přejít po hřebeni. nakonec ale jsme moc daleko nedošli. nevyšlo nám moc počasí.


diskuse

vložit nový příspěvek