Vzrušující expedice do Brazílie

  • Anonym
  • 9.08.2010
  • 0:00
  • Změněno: 9.08.2010 | 7:56

Pozvání do Amazonie a Pantanalu, kde můžete prožít netradiční dovolenou. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Kdo je duší cestovatel, musí alespoň jednou za život pomyslet na cestu do Brazílie. O tom snad není pochyb. Teď se však nebavíme o výpravách do rušných center brazilských velkoměst, ale o poznávání skutečné divoké přírody v místech její největší koncentrace – v Amazonii a v Pantanalu. Obě tyto oblasti jsou pro našince naprosto nenapodobitelnou ukázkou světa, kde si lidé nedokázali přírodu zcela podmanit a naučili se jí tak respektovat.

Amazonie

Cesta do Amazonie není nic pro měkké povahy. Člověk zvyklý na pohodlí české domoviny není ten typ, který by se měl do této části planety hrnout jen tak bez rozvahy. Poznávání pralesa v jeho nedotčené podobě vyžaduje dobrodružnou povahu, trochu té fyzické odolnosti a samozřejmě také dobré naplánování. Mít s sebou v amazonském pralese průvodce je nezbytnost a právě zkušený průvodce je tím, kdo dokáže cestovatele přivést do míst, kde věty o nedotčené divočině přestávají být jen metaforou. Podívejte se, jak probíhala cesta do Amazonie, kterou jsme již zařizovali.

Brazílie, Amazonie

Obr. 1. Brazílie, Amazonie

Pantanal

Pantanal je oblast o poznání více civilizovaná, přívětivější a méně nebezpečná. Je tam ranč patřící švýcarským manželům Lukasovi a Marině, kteří každého rádi ubytují, nakrmí a pak ho vyšlou do nádherné přírody rozprostírající se všude okolo. Až šokující je skutečnost, kolik se zde vyskytuje divokých zvířat, a to doslova pár metrů od ranče. Největší zážitky však čekají o něco dále, v nekonečných mokřadech, kam se může vydat každý sám nebo s průvodcem.

Pantanalu existuje ještě jedno místo, kam může cestovatel zabrousit, aby mohl pozorovat stovky druhů divokých zvířat. Na severu této oblasti žije muž, který dokáže vystopovat jedno z nejplašších zvířat vůbec – jaguára. Spolupráci s ním si již vyzkoušel nejeden renomovaný fotograf či kameraman divokých zvířat, toužící po tomto „cenném zářezu“. Lov s fotoaparátem je to, co na cestu do Pantanalu láká nejvíce lidí z celého světa.

Brazílie, Amazonie

Obr. 2. Brazílie, Amazonie

Cestovní agentura „Poznejte Svět“ se zaměřuje na organizování dovolené na míru, kdy si klient vybere, co chce vidět a agentura zařídí dopravní spojení, ubytování, stravu a samozřejmě také průvodce, který je při výletu do nitra Brazílie naprosto nepostradatelný.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.