Vybrat cestovní pojištění je snadné. Ale musíte vědět, jak na to

  • Anonym
  • 3.10.2017
  • 0:00
  • Změněno: 6.10.2017 | 18:41

Chcete-li dovolenou prožít s vědomím, že nebudete sami na případné problémy související s vaším zdravím, škodami způsobenými dalším osobám, ztrátou zavazadel či jinými situacemi, které mohou v zahraničí nastat, neměli byste opouštět Českou republiku bez sjednaného komerčního cestovního pojištění. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Hodnotil 1 člověk


Vaše hodnocení

A to ani v případě, že se chystáte na dovolenou v rámci Evropské unie, protože Evropský průkaz cestovního pojištění nemusí poskytovat dostatečnou ochranu. Obavy však nejsou na místě – výběr cestovního pojištění nemusí být oříšek. Stačí si ujasnit, co od něj čekáte, jaké vám hrozí nebezpečí a co hodláte během cesty dělat.

Vyšší stupeň krytí je vždy lepší

Cestovní pojištění by mělo odpovídat charakteru vaší cesty. Měli byste ho přizpůsobit na míru svým potřebám a nevybírat pouze na základě nejnižší ceny. Naopak – nebudete-li si vědět rady, raději si vyberte o stupeň vyšší balíček a případně si zaplaťte i připojištění odpovědnosti za škodu způsobenou dalším osobám. Prakticky všechny pojišťovny nabízí asistenční služby již v rámci základních služeb a u vybraných získáte zdarma připojištění sportů.

U pojišťovny ERGO je cyklistika a dalších více než 100 rekreačních sportů v základní ceně pojištění

Obr. 1. U pojišťovny ERGO je cyklistika a dalších více než 100 rekreačních sportů v základní ceně pojištění

Pojištění k platební kartě většinou nestačí

Na co byste si však měli dát pozor, je cestovní pojištění k platební kartě. Jakkoliv se na první pohled jeví jako kvalitní, většinou není dostatečné a nemusí pokrýt všechna potenciální rizika. Pro některé cesty sice může stačit, ale raději si důkladně přečtěte pojistné podmínky. Vzhledem k tomu, že si můžete sjednat levné pojištění do zahraničí s větším rozsahem krytí za pár minut online, není nad čím přemýšlet.

U registrovaných sportovců je vždy nutné připojištění

Obr. 2. U registrovaných sportovců je vždy nutné připojištění

Pozor na výluky

Zároveň si pečlivě prostudujte seznam výluk. Nezapomeňte, že pojišťovny obvykle neposkytují plnění v případě zjištěného alkoholu či drog ovlivňujících vnímání, zavinění vlastním vědomým jednáním, chronického onemocnění, těhotenství či nebezpečných sportů, pro které nebylo sjednáno připojištění.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.