Užijte si vlámskou malířskou školu v Amsterdamu

  • Anonym
  • 18.07.2011
  • 0:00
  • Změněno: 12.07.2011 | 22:33

Pozvánka do Amsterdamu pro milovníky umění. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Amsterdam, to je mnohem víc než kanály v úzkých ulicích a marihuana. Po mnoho století Amsterdam představuje kulturní a společenské centrum oblasti delty Rýna a koncentruje tak v sobě mimořádný mix toho nejlepšího, co Nizozemsko a Flandry vytvořily během své pětisetleté existence. Nejvýrazněji je toto patrné v oblasti umění a malířství. Co by si neměl milovník umění v Amsterdamu nechat ujít?

Základní zastávkou každého milovníka umění v Amsterdamu je Rijksmuseum. Jedná se o nejvýznamnější muzeum historie a kultury v Nizozemsku a ukrývá takové poklady, jako je Rembrandtova Noční hlídka, část královského pokladu nebo velice zajímavá expozice o vývoji holandské mořeplavby.

Navštívit můžete Rembrandtův dům i museum věnované Van Goghovi

Pokud chcete dějiny malířství skutečně zažít na vlastní kůži, nevynechejte návštěvu Rembrandthuisu. Navštívíte zde ateliér slavného malíře, jeho ložnici a dopodrobna se seznámíte s jeho životním příběhem.

Pro milovníky moderního umění je určeno Van Gogh Museum. Nachází se nedaleko Rijksmusea a je zde umístěna expozice věnovaná impresionismu, expresionismu, ale i starším obdobím malířství.

Na cestu se chystejte s předstihem a nezapomeňte na pojištění

Nizozemsko je pro cestování drahá země a o Amsterdamu to platí dvojnásob. Vyplatí se proto hledat ubytování s velkým předstihem a v době pracovních dní. V pátek a sobotu se totiž cena ubytování může vyšplhat až na dvojnásobek. Je také vhodné uzavřít před odjezdem cestovní pojištění. Online smlouva vám může ušetřit až 50% z ceny.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.