Tipy na letní prodloužený víkend v ČR

  • Anonym
  • 1.09.2014
  • 12:00
  • Změněno: 27.09.2014 | 23:32

Jedinečnou možnost jak aktivně strávit prodloužený víkend nabízí Východní Morava. V romantickém městě Zlín se mísí moderní funkcionalistická architektura s bohatou historií města, o kterou se zasloužil mimo jiné podnikatel Tomáš Baťa. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Jedinečnou možnost jak aktivně strávit prodloužený víkend nabízí Východní Morava. V romantickém městě Zlín se mísí moderní funkcionalistická architektura s bohatou historií města, o kterou se zasloužil mimo jiné podnikatel Tomáš Baťa. Kromě jiného se zde v létě koná řada významných akcí, které stojí za to navštívit. Nejen město svádí k návštěvě, ale také jeho okolí. Následující řádky vám představí několik tipů co si nenechat ujít, ať už do těchto končin jedete ve dvou nebo s rodinou.

1) Rodinný výlet

Rodiny s dětmi nadchne Zoo Zlín – Lešná, díky níž mají návštěvníci možnost poznat zvířata z Asie, Afriky, Austrálie či Ameriky. Nachází se zde také překrásný zámek Lešná nebo hrad v Malenovicích, kde se konají například šermířské zápasy.

Hrad Malenovice

Obr. 1. Hrad Malenovice

2) Kultura a festivaly

Zlín je město obuvi. Samozřejmostí je proto Obuvnické muzeum, kde naleznete skvosty jako například kolekci atamanských bot i opánky z lidských vlasů či pštrosího peří. Nachází se zde nejrozmanitější typy obuvi z celého světa. Chcete poznat blíže život Tomáše Bati? Navštivte jeho vilu, kde se pravidelně konají prohlídky s podrobným výkladem o jeho působení.

Léto je čas, kdy se koná řada významných festivalů. Mezi nejznámější a nejstarší patří mezinárodní filmový festival Zlín Film Festival, kde se každoročně uvede až 300 snímků pro děti i dospělé z více než 50 zemí.

Filmový festival Zlín

Obr. 2. filmovy-festival

Další významnou akcí je automobilový Barum Czech Rally Zlín, který potěší milovníky silných strojů.

Mezi velkolepé hudební události patří metalový a rockový festival Masters of Rock nebo Vizovické Trnkobraní s dlouholetou historií.

3) Romantika ve dvou

Nově zrekonstruovaná hvězdárna provozovaná pod záštitou Zlínské astronomické společnosti nabízí nezapomenutelný zážitek díky pohledu na hvězdnou oblohu.

Nedaleko Zlína se nachází středověké město Kroměříž ukrývající nádherné zahrady, arcibiskupský zámek nebo také mincovnu.

Plavbou na výletní lodi Baťovým kanálem zase můžete strávit nezapomenutelný zážitek, kde se mísí romantika s adrenalinem.

4) Sousední regiony

Město Zlín sousedí s regionem Valašsko, Slovácko, Haná a také se Slovenskem. Možností, kam vyjet na výlet je proto nespočet. Dominantou Slovácka je Hrad Buchlov, jehož počátky sahají až do 13. Století, kdy sloužil jako ochranná pevnost. V nedalekém Vsetíně na Valašsku zase každoročně Vsetíňané slaví konec prázdnin tradiční kulturní akcí, která letos nese název „Made in Czechoslovakia“. Objeví se zde jak české, tak slovenské kapely.

5) Ubytování pro prodloužený víkend ve Zlíně

Pokud si nechcete výlet pokazit problémy s ubytováním nebo nepříjemným personálem hotelu, doporučujeme sáhnout po něčem ověřeném. Z vlastní zkušenosti můžeme doporučit perfektní atmosféru rodinného Penzionu UNO, který se nachází na okraji Zlína s perfektní dostupností do centra.

Vysoký standard služeb za příjemné ceny, konkurenci budete ve Zlíně hledat jen těžko.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.