Plánujete cestu do zahraničí? 3 tipy, co vše by mělo vaše cestovní pojištění obsahovat

Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Kvalitní cestovní pojištění je na dovolené stejně nezbytné jako cestovní doklady a osobní zavazadla. Z cestovního pojištění mohou být hrazeny náklady na zdravotní péči v zahraničí, může být poskytnuta pomoc s tlumočením a zjištěním nezbytných informací, nebo vám pojistka může například zajistit pomoc při ztrátě cestovních dokladů. Přinášíme Vám 3 tipy, co by vaše cestovní pojištění mělo vždy obsahovat.

Pojištění léčebných výloh v co nejvyšším možném rozsahu

Z pojištění léčebných výloh jsou hrazeny náklady na léky a zdravotní péči v zahraničí. Jedná se tedy o nejdůležitější složku cestovního pojištění, a proto by měl být rozsah tohoto pojištění co možná nejvyšší, popřípadě neomezený.

Krásná dovolená

Obr. 1. Krásná dovolená

Kvalitní asistenční služby jsou základem

Téměř každé cestovní pojištění vždy zahrnuje i základní asistenční služby, které nám poskytnou telefonickou pomoc v případě nouze, lze přes ně nahlásit pojistnou událost nebo například zajistit proplacení léků v zahraničí. Nadstandardní asistence Vám nad rámec nabídne právní pomoc v nouzi, pomoc při ztrátě cestovních dokladů, zajištění náhradního ubytování či náhradního vozidla v případě nouze.

Nezapomeňte na dostatečné pokrytí sportů

V základu cestovní pojištění vždy obsahuje takzvané rekreační sporty, tedy sporty s minimálním rizikem úrazu či onemocnění. Pokud však hodláte provozovat některé extrémní sportovní aktivity, dbejte na to, aby Vaše pojistka danou aktivitu zahrnovala. Pokud Vámi provozovaný sport nepatří do kategorie rekreačních sportů, je nutné sjednat dodatečné připojištění pod názvem pojištění rizikových sportů.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.