PF 2011

Přání do nového roku 2011 a malé poohlédnutí za rokem 2010.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

rok se sešel s rokem a je tady opět Silvestr a Nový rok a s ním i vhodný čas k poohlédnutí se za rokem končícím. Navíc web https://www.cestovatele.info má 1. ledna své čtvrté narozeniny. Takže dvojitý důvod k bilancování.

Co se povedlo?

Povedlo se několik věcí, které stojí za zmínku.

  1. Web obsahuje odkazy na mapy od Gogole. Tímhle jsem se sice chlubil už loni, ale hned jsem dodal, že mapy ještě nejsou všude, kde by mohly být. Dnes lze říci, že každé klíčové slovo, u kterého to má smysl, a lze to zpětně zjistit, má v redakčním systému zadány své souřadnice a proto se zobrazuje na mapě. V podstatě chybí souřadnice u článků ze Zakarpatské Ukrajiny, Islandu a Rakouska, bohužel na žádné z těchto akci jsem nebyl, nemám mapu a nedaří se mi najít souřadnice na Internetu. Tyhle souřadnice nejsem schopen dodat. Dalo by se tedy říci, že závazek, který jsem si dal v loňském Novoročním zamyšlení jsem splnil. Souřadnice jsou již všude, kde mohou být.
  2. Začal jsem web provozovat jako soukromá osoba na svůj ŽL, a začal „ve velkém“ prodávat reklamu. Občas se tedy na webu objevuje PR článek, reklamní bannery a reklamní odkazy. Nemám-li žádného zákazníka pro zobrazení banneru, pronajmu reklamní plochu firmě ItPlace s.r.o., která tam umístí reklamy Adsense.

Co se nepovedlo?

  1. Mírně klesla návštěvnost (asi o necelé dva a půl tisíce unikátních IP adres denně).
  2. Nedaří se na jednoho UIP zobrazit více stránek. Tedy návštěvník, který se dostane na web zde mnoho nekliká.
  3. Nezvýšil se počet autorů. To je nepříjemná věc, protože přibližně (trochu více než) polovinu všech článků vydávám já a už v podstatě přestávám mít o čem psát, protože už nikam nejezdím.

Závazek na rok 2011

Na rok 2011 si dávám jeden velký závazek. Změnit grafický design webu. Samozřejmě se do toho nebudu pouštět sám, ale využiji služeb grafika.

Přání

Na závěr už mi nezbývá nic jiného, než Vám popřát hodně štěstí, zdraví a osobních úspěchu v roce 2011 a snad v roce 2011 nezapomenete na https://www.cestovatele.info.

diskuse

vložit nový příspěvek