Na Ostrý a zpátky

  • Anonym
  • 24.10.2012
  • 12:00
  • Změněno: 24.10.2012 | 6:33

Pojišťovna Generalli přináší čtenářům www.cestovatele.info tip na výlet na Šumavě. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Jeden vrchol, na který vede hned několik cest a každá je úplně jiná než ty ostatní. Je jen na vás, kterou z nich pokoříte. Všude vás čeká nádherná krajina a dech beroucí výhledy.

Cesta č. 1

Tou nejsnazší je trasa vedoucí na německém území. Doporučila bych ji zejména fyzicky méně zdatným, kteří si netroufají na celodenní putování.

Vydejte se směrem na město Lambach. Zhruba kilometr před ním narazíte na odbočku na lesní cestu. Ta vás dovede až na záchytné parkoviště, odkud ale už musíte po svých.

Ničeho se nebojte, parkoviště je poměrně vysoko a nečeká vás žádná příkrá a těžko zdolatelná cesta. Užívejte si nádhernou krajinu kolem sebe a než se nadějete, budete u vrcholu Ostrého.

Protože budete po většinu času na německém území, vřele doporučuji uzavřít si zahraniční cestovní pojištění. Je to sice jen jednodenní výlet, ale i na něm se může stát ledacos.

Šumava

Obr. 1. Šumava

Cesta č. 2

Náročnější a delší, ale o to hezčí je cesta přes Čertovo jezero a Bílou Strž. Putování začíná v Železné Rudě, odkud se velmi příjemnou procházkou dostanete až k Čertovu jezeru.

Pozor, čím blíž jste Čertovu jezeru, tím je stezka méně zpevněná.

Od Čertova jezera vás vyvede červená turistická značka, která vám ukáže krásy Bílé strže – působivého vodopádu uprostřed šumavských lesů. Z červené stezky sejděte na rozcestí Stateček – na vrchol Ostrého už je to jen co by kamenem dohodil.

Cesta č. 3

Máte raději náročnější terén? Vyražte na cestu z Hojsovy Stráže – Hamry, kam vás doveze vlak i autobus. Cesta vede nejprve z kopce prudce dolů do osady Hamry, aby se vzápětí začala šplhat do příkrých kopců. I tak je ale nádherná. Opět vás dovede až na rozcestí Stateček, odkud se asi po 2,5 km dostanete až na nejvyšší bod Ostrého.

Cesty č. 2 a 3 můžete krásně spojit do jedné – nahoru zvolte jednu z nich a dolů se projděte po té druhé.

Důležité je, výlet si užít a odnést si dobrý pocit z cesty.

Tip na výlet vám přináší www.generali.cz.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.