Mexiko – dovolená s puncem exotiky

  • Anonym
  • 29.12.2014
  • 0:00
  • Změněno: 22.12.2014 | 19:36

Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Hodnotili 4 lidé


Vaše hodnocení

Zažít něco nového, originálního a exotického je snem mnoha cestovatelů a právě Mexiko dovolená je ideálním místem pro jeho splnění. Exotické pláže s bělostným pískem, starobylé pyramidy dávných civilizací, úchvatný podmořský svět a krásná příroda zaručují dovolenou, ve které lze kombinovat relaxaci a poznání. Následující řádky vám vysvětlí, proč uvažovat o Mexiku jako příští cílové stanici vašich cest.

Exotická dovolená v Mexiku na pláži

Pro dovolenou u moře je Mexiko jako stvořené. Podél východního pobřeží naleznete malé i velké pláže s jemným bílým pískem, který nepálí, palmy a průzračně čisté moře. Užívat si radostí z dovolené můžete jak ve větších hotelových komplexech, tak v malých vesničkách, kde vás kromě slunce zahřeje také vlídná povaha místních obyvatel. Jedinečné prostředí dotváří korálový útes, romantické laguny a exotické ostrovy nedaleko od pevniny.

Mexiko - pláž

Obr. 1. Mexiko – pláž

Originální zážitky v Mexiku

Mexická kultura je plná barev a latinsko-amerického temperamentu, které prostoupí do všech vašich smyslů. Při návštěvě Mexika se nesčetněkrát zaposloucháte do rytmů mexické hudby, naučíte se tančit jaranas či známou „la bambu“, pochutnáte si na skvělém jídle nebo pivu a během toho všeho poznáte báječné místní obyvatele, kteří jsou srdeční a upřímní. Mexiko dovolená

Mexiko - národní tradice a zvyky

Obr. 2. Mexiko – národní tradice a zvyky

Památky Mexiko

Nejste čistokrevnými vyznavači povalování na pláži v blízkosti barů? To vůbec nevadí. Mexiko má mnoho tváří a jednou z nich je i bohatá historie a značné množství památek. Pokud se vydáte za historií dávných indiánských civilizací, můžete obdivovat pyramidy Aztéků, Toltéků a Mayů včetně tzv. nového sedmého divu světa, Chichén Itzá. Zřejmě největší koncentrace památek naleznete na poloostrovu Yucatán až po oblast Chiapas.

Sedmý div světa - Chichén Itzá, Meziko

Obr. 3. Sedmý div světa – Chichén Itzá, Meziko

Okouzlující příroda Mexika

Dalším argumentem pro cestu do Mexika, kterou lze zajistit již od 17 490 Kč za letenku, je bohatá fauna a flora. Při potápění se můžete setkat s želvami, rejnoky nebo žralokem velrybím. Na ostrovech Holbox, Isla Mujeres a Isla Contoy vás tropickou džunglí provedou potomci indiánů. Objevte úchvatné vodopády, vystoupejte na vrcholky činných sopek nebo vnímejte všemi smysly džungli, která je plná vzácných druhů zvířat a rostlin. Osvěžit se pak můžete v tzv. cenotes, což jsou zatopené krasové jeskyně.

Pokud vás předchozí řádky dostatečně navnadili na dovolenou v barevném Mexiku, pak můžete vybírat z bohaté nabídky zájezdy Mexiko, jejichž cena se pohybuje přibližně v intervalu od 35 do 55 tisíc Kč. Kromě typických pobytových a poznávacích zájezdů, nabízí CK Go2 speciální kombinované zájezdy, které se skládají jak z pobytové, tak z poznávací složky. Tím je zajištěno to nejlepší z obou variant, a vy si tak můžete dopřát opravdové Mexiko.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.