Majestátní žulové hory a úžasné fjordy! Cestovatelské kino se vydá do Norska

  • Anonym
  • 26.11.2019
  • 21:01
  • Změněno: 26.11.2019 | 21:01

Království, kterému vládne dechberoucí příroda! Seznamte se v úterý 10. prosince v pražském Kině Lucerna s působivou severskou exotikou, která uchvátí i nejnáročnější krajinkáře. Ledovce, fjordy, hory, útesy, pláže, lesy, tundru i široké laponské pláně plné sobů. Norsko má všechno! Od jihu až po daleký sever ukrytý za polárním kruhem, kde se střídají polární dny s polárními nocemi. Do země, ve které můžete v přímém přenosu sledovat ohromující migraci sobích stád napříč Laponskem, přespat v hobití chatce postavené z odpadků vyplavených z oceánu anebo v televizi sledovat pletení svetru s norským vzorem, vás vezme cestovatel a fotograf David Varga. Zavede nás na vzdálené souostroví Lofoty, provede nás po hornatém ostrovu Senja, přihodí užitečné tipy a představí i krátký film natočený z ptačí perspektivy. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Království, kterému vládne dechberoucí příroda! Seznamte se v úterý 10. prosince v pražském Kině Lucerna s působivou severskou exotikou, která uchvátí i nejnáročnější krajinkáře. Ledovce, fjordy, hory, útesy, pláže, lesy, tundru i široké laponské pláně plné sobů. Norsko má všechno! Od jihu až po daleký sever ukrytý za polárním kruhem, kde se střídají polární dny s polárními nocemi. Do země, ve které můžete v přímém přenosu sledovat ohromující migraci sobích stád napříč Laponskem, přespat v hobití chatce postavené z odpadků vyplavených z oceánu anebo v televizi sledovat pletení svetru s norským vzorem, vás vezme cestovatel a fotograf David Varga. Zavede nás na vzdálené souostroví Lofoty, provede nás po hornatém ostrovu Senja, přihodí užitečné tipy a představí i krátký film natočený z ptačí perspektivy.

Co pro vás symbolizuje Norsko?

David Varga: Pro mě tato země symbolizuje především krásnou přírodu, majestátní žulové hory a úžasné fjordy.

Jak jste se dostal k cestování a proč vás kroky zavedly do Norska?

David Varga: K cestování jsem se dostal před fotografování, a Norsko mě nalákalo právě svojí fotogeničností, taky jsem se tam vydal primárně kvůli nafocení pěkných obrázků.

V čem je největší síla této země, kterou může ukázat?

David Varga: Budu se motat kolem toho samého, ale je to ta zmíněná panenská příroda a s ní související množství turistických chodníčků, hlavně na severu Norska.

Kterou část Norska jste si oblíbil nejvíc?

David Varga: Ostrovy na severu, o kterých bude i moje promítání – Senja a Lofoty

A jakou trasu anebo jaké zastávky byste doporučil návštěvníkům, kteří jedou do Norska poprvé a chtějí zažít esenci této země? A naopak, co byste doporučil těm, kteří v Norsku již byli a měli by chuť se vydat na méně známá turistická místa?

David Varga: Doporučil bych jihozápadní pobřeží, kde se nacházejí nejznámější atrakce jako Cesta trollů, Preikestolen, Kjeragbolten, Trolltunga, Geirangerfjorden a podobně. Já osobně mám raději méně turisticky zaplněná místa, proto bych doporučil ostrov Senja.

Co vás v této zemi překvapilo anebo potěšilo nejvíc?

David Varga: Překvapilo mě, že je v Norsku velmi těžké natrefit na sauny. Ty mám rád a není nic lepšího, jak se po náročné túře zregenerovat právě v sauně. Neznám však moc míst v Norsku, kde by to bylo pro turisty, jako jsme my, možné…

Cestovateleksé kino: Norsko

Obr. 1. Cestovateleksé kino: Norsko

David Varga

je fotograf, cestovatel a dobrodruh, který se v rámci svých cest zamiloval do Islandu a tento magický ostrov navštívil celkem už 10krát. Focení a cestování se věnuje víceméně jen ve volném času vedle náročné práce ve finančním odvětví, i proto v rámci svých cest vyhledává opuštěná místa a panenskou přírodu, jako například právě na Islandu anebo v severním Norsku.

10. 12. (úterý)

Start: 20:30 hod.

Vstupenky: bit.ly/Norsko0912

Event: https://www.facebook.com/events/2616910358362183/

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.