Kam za exotikou v únoru? Víme, kde nevyžadují negativní test na COVID-19!

  • Anonym
  • 27.01.2021
  • 6:00
  • Změněno: 27.01.2021 | 2:56

Psí počasí a nekončící pandemie koronaviru dobré psychické pohodě dvakrát nenahrávají. V minulých letech byla situace na počátku roku mnohem jednodušší. Když uhodily mrazy, zkrátka jsme koupili akční letenky a vyrazili jsme do teplých krajů. Což o to, krátkodobý únik je možný i nyní, ale pouze za předpokladu splnění určitých podmínek – ve většině destinací vyžadují negativní test na COVID-19. Mnohdy následuje preventivní karanténa a po ní další testování. Ale existují i výjimky! Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Hodnotil 1 člověk


Vaše hodnocení

Dominikánská republika

Sníte o dovolené v Karibiku, ale odrazují vás přísné restrikce? Po příletu do Dominikánské republiky se negativním testem prokazovat nemusíte. Pouze vyplníte vstupní formulář – a možná vás namátkově otestují.

Jamajka

Uvolněnější režim panuje i v další karibské destinaci. Negativní test na COVID-19 po vás nebudou chtít ani v zemi, která se stala rodištěm legendárního hudebníka Boba Marleyho. Jen se musíte smířit s tím, že Jamajka otevřela brány pouze ve vybraných letoviscích.

Bob Marley

Obr. 1. Bob Marley

Mexiko

Zatoužíte-li po dovolené v Mexiku, opět se obejdete bez negativního testu. Co však potřebovat budete, je potvrzení o rezervaci ubytování. Po příletu pak vyplníte online vstupní formulář.

Kostarika

Pro vstup do populární dovolenkové destinace již také není vyžadován test. Turisté musí vyplnit formulář a prokázat se cestovním pojištěním. Sjednat si můžete pojištění do zahraničí online ještě před odletem, případně i na místě od zdejší pojišťovny INS. Všechny důležité informace na téma cestovní pojištění a covid 19 najdete na stránkách české pojišťovny ERGO.

Ergo

Obr. 2. Ergo

Kde po turistech nechtějí nic mimo běžný rámec?

Zatímco do výše uvedených destinací sice nemusíte řešit negativní test, s určitými omezeními počítat musíte. Některé státy v souvislosti s koronavirem však podmínky vstupu nezměnily vůbec. Řeč je například o Tanzanii a Nikaragui. Tak už máte jasno, kam se letos podíváte – pandemie nepandemie?

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.