Jen bunda vás nezahřeje, při zimních radovánkách oblečte kvalitní čepici i rukavice

  • Anonym
  • 27.01.2020
  • 0:00
  • Změněno: 24.01.2020 | 19:58

Zimní radovánky jsou tady a vy už se těšíte, až zase pořádně projezdíte čerstvý prašan? Nezapomeňte na funkční oblečení a vrstvení. Dobrá bunda a kalhoty jsou základ, ale bez vhodných doplňků dřív nebo později promrznete. Co si tedy přibalit do cestovní tašky? Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení
shopkilpi.cz

Obr. 1. shopkilpi.cz

Předejděte vzniku puchýřů kvalitními ponožkami

Začneme pěkně od základu, a to ponožkami. Zdánlivě nepodstatný kus oblečení, který je ale ve skutečnosti velmi důležitý. Ideální outdoorové ponožky by měly zvládnout odvést vlhkost a zároveň udržet nohy v teple. Důležité také je, aby dobře padly. Nikdo přece nestojí o shrnuté ponožky a bolavé puchýře.

Bez funkční čepice ani ránu

Není nic horšího, než když vám studený vítr fouká do uší. Pokud jste zkušení běžkaři, a setrváváte při sportu ve vyšší intenzitě, oceníte tenčí nebo středně silnou čepici. Na túře zase přijde vhod opravdu vyteplená přikrývka hlavy, protože při zvolnění a případné přestávce hrozí rychlejší prochladnutí. Na sjezdovce si vystačíte s přilbou, ale pokud chcete mít opravdu jistotu, ideální volbou je tenká čepice nebo kukla, která zahřeje i krk. Při výběru myslete na funkčnost produktu. Odvod potu od pokožky hlavy a odolnost proti větru a vodě je základ.

shopkilpi.cz

Obr. 2. shopkilpi.cz

Prstové rukavice, nebo palčáky? Záleží na tom, co vyhovuje vašim potřebám

U rukavic je funkčnost také stěžejním parametrem. Potřebujeme, aby spolehlivě zateplily ruce, odvedly pot od pokožky a byly voděodolné a větruvzdorné. Přemýšlíte nad tím, jestli zvolit klasické prstové rukavice, nebo palčáky? S prstovými rukavicemi pohodlně uchopíte lyžařské hůlky nebo třeba zaslouženou sklenku Aperolu. Palčáky jsou zase příslibem většího tepla.

Bez kvalitních doplňků to zkrátka nejde, ale v kombinaci s kvalitní bundou a lyžařskými kalhoty nebo snowboardovými kalhoty zvládne zimní radovánky i ten největší zmrzlík.

shopkilpi.cz

Obr. 3. shopkilpi.cz

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.