Jeďte lyžovat na Slovensko! Zuberec nabídne kvalitní sjezdovky i skanzen

  • Anonym
  • 26.11.2018
  • 0:00
  • Změněno: 22.11.2018 | 19:30

Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Do Nízkých nebo Vysokých Tater jezdí Češi poměrně často na letní dovolenou. Obě tyto pohoří však nabízí i kvalitní zimní zábavu v podobě rozsáhlých sjezdovek s moderními lanovkami.

Méně známé jsou Západní Tatry, které jsou však neméně krásné a vhodné na letní i zimní dovolenou. Pokud zrovna tedy hledáte nějakou neokoukanou oblast na zimní pobyt, vydejte se například do Zuberce, který se nachází na úpatí Roháčů, které patří do Západních Tater.

Západní Tatry

Obr. 1. Západní Tatry

Můžete bydlet v dřevěnici

Zuberec se nachází na Oravě, která je známá svou drsnou, ale nádhernou přírodou a zachovalou lidovou architekturou. Ubytování zde tak můžete najít přes ubytovací portály i v klasické oravské dřevěnici. Jde ale o turistickou oblast, takže zde najdete i moderní apartmány nebo penziony.

Hurá na lyže

Z obce se dostanete pěšky přímo na sjezdovku. Vyhnete se velkému návalu lidí a zbytečnému hledání parkování, jak tomu například bývá ve velkých tatranských lyžařských střediscích. Místní lyžařské středisko Zuberec Janovky má čtyři vleky a na své si zde přijdou začátečníci i pokročilí lyžaři. Je tu vlek a sjezdovky vhodné pro děti a lyžařská školka. Vaše děti se tu tak mohou naučit základům lyžování, zatímco vy budete zkoušet místní sjezdovky.

Navštivte skanzen

Lyžování ale není jediná věc, která tu na vás v zimě čeká. Nedaleko Zuberce je celoročně otevřené Múzeum oravskej dediny – obrovský skanzen pod holým nebem, v kterém se nachází přibližně 50 různých budov. Najdete zde nejrůznější zachovalé stavby lidové architektury, kterým dominuje nádherný Kostol sv. Alžbety. Je tu například i vodní mlýn, který zaujme všechny děti.

Múzeum oravskej dediny

Obr. 2. Múzeum oravskej dediny

Máte se na co těšit i v létě

Pokud byste se chtěli podívat do Zuberce i v létě, budete doslova okouzlení. Nádherná příroda Roháčů vás oslní. Kromě skanzenu a turistických výletů se budete také moct povozit turistickým Roháčským vláčkem, který jezdí mezi zastávkami Habovka – Zuberec – Zverovka. Nedaleko skanzenu se také nachází zábavný lanový park. Pobyt v Zuberci si určitě užijete.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.