Google přechází na osmi bitové mapy

Není obvyklé, aby se web cestovatele.info zabýval technologickými novinkami.O jedné hodně překvapivé novince se ale zmínit musím. Novinka se totiž týká firmy Google a map. Mapy přece jen dost souvisí s cestováním i turistikou.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Společnost Google v rámci úsporných opatření přechází na osmi bitovou architekturu. Podle tiskového mluvčího převedla firma Google své mapy z velmi výkonných, převážně šedesáti čtyř bitových, serverů na osmibitové počítače firmy Atari. Cílem této aktivity je úspora nákladů na hardware serverů. Podle tiskového mluvčího se ukázalo, že mapy Google mohou bez problému běžet na osmi bitových počítačích a proto není nutné používat dražší a výkonnější servery. Protože se používání osmibitových počítačů u map osvědčilo, můžeme v nejbližších dnech očekávat převod i dalších služeb firmy Google.

Co na to uživatelé?

Uživatelé v podstatě nijak nepocítí příliš velké změny. Mapy jsou stále stejně podrobné a mají i stejné ovládání. Pouze došlo k mírným změnám v zobrazování map. Grafické symboly v mapách mají typický „8mi bitový vzhled“, což je dáno hardwarovou architekturou, na které mapy běží. Ostatně, přesvědčit se můžete sami na známé adrese http://maps.google.com .

Jako ukázku nového osmibitového vzhledu mohu nabídnout například Karlův most v Praze.

Karlův most na mapách Google

Obr. 1. Karlův most na mapách Google

diskuse

vložit nový příspěvek