Frankfurt nad Mohanem

Pojďte s námi navštívit Franfurkt nad Mohanem.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Do Německa jsem se poprvé vydala před zhruba dvěma lety a to konkrétně do města Frankfurt nad Mohanem. Do Frankfurtu jsem letěla z polských Katowic, protože z Česka zatím neexistuje přímá linka (alespoň žádná z nízkonákladových společností linku Brno/ Praha – Frankfurt zatím neprovozuje). Do Frankfurtu ale jezdí z Prahy autobusová linka a za sedm hodin je člověk na místě. Myslím, že hlavní (a nejviditelnější) dominantou Frankfurt jsou jeho mrakodrapy. Jedním z nich je tzv. Maintower. Jedná se o 200 metrů vysoký mrakodrap, který je pojmenovaný podle řeky Main (Mohan), která Frankfurtem protéká. Součástí mrakodrapu je vyhlídkové patro, na které vás po bezpečnostní prohlídce a zaplacení vstupného pustí. Plné vstupné je 5 euro, snížené potom 3,50 eura. Z Maintower se naskytne úžasný výhled na město a zejména na mrakodrapy v okolí.

mrakodrapy Frankfurt

Obr. 1. mrakodrapy Frankfurt

Frankfurt je nejdůležitější evropskou bankovní a burzovní metropolí. Lze zde najít Německou národní banku či Komerční banku, která mimochodem sídlí v mrakodrapu představujícím nejvyšší úřední budovu v Evropě (300 m). A v jednom z mrakodrapů zde od roku 1998 sídlí i Evropská centrální banka.
Evropská centrální banka - Franfurkt nad Mohanem

Obr. 2. Evropská centrální banka – Franfurkt nad Mohanem

Když člověka z ustavičného zírání vzhůru začne bolet za krkem, může se vydat za jinými pamětihodnostmi. Jedním z dalších míst typických pro Frankfurt je historické centrum města s radnicí „Römer„, kde si v jedné z restaurací lze dát pro Německo typické jablečné víno, tzv. Apfelwein, nebo německou specialitu – schnitzel – tzn. smažený řízek, který tady servírují s různými druhy omáček. Ač to zní sebezvláštněji, řízek s houbovou omáčkou chutnal výborně! Ve Frankfurtu je k nalezení i spousta muzeí. Já osobně se podívala do jednoho – do Muzea moderního umění (Museum für moderne Kunst). Vstupné do muzea vyjde na 10 euro (snížené potom na 5). Muzeum je poměrně veliké, takže nějakou dobu v něm strávíte. Nicméně pokud jste už ve Frankfurtu vše viděli a přemýšlíte kam ještě zajít, nebo máte rádi umění, u kterého netušíte, „co tím autor chtěl říct“, návštěvu vřele doporučuji. Poslední zastávkou, kterou bych doporučila, je frankfurtská ZOO. Je velice zajímavě architektonicky řešená a na návštěvníka čeká až 600 druhů zvířat. Vstupné činí 8 euro.
Römer

Obr. 3. Römer

diskuse

vložit nový příspěvek
  • Hledáme Vlada Vostri

  • Nina Vyhnánková
  • 16.08.2013 | 20:56

Kdo ho znáte ozvěte se na 728298627.