Co jsou Via ferraty a jak si s nimi můžete užít dovolenou?

  • Anonym
  • 2.05.2014
  • 0:00
  • Změněno: 7.05.2014 | 17:14

Víte co je Via ferrata? Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Hodnotil 1 člověk


Vaše hodnocení

Via ferrata je název, který označuje zajištěnou cestu. Jedná se o více či méně náročné trasy. Většinou bývají zajištěné ocelovými lany, setkáte se na nich i s žebříky a skobami pro zajištění. Specifické jsou tím, že díky nim můžete zavítat i do jinak nepřístupných míst. V současné době se jedná o fenomén, který láká všechny, kdo si chtějí užít aktivní dovolenou. Jaké se nabízejí možnosti?

Via ferraty jako adrenalinový zážitek

Via ferraty mohou vést i po velmi šikmých stěnách hor, takže se díky nim dostanete do míst, kam byste se obyčejně nijak nedostali. Chození po ferratách je určeno pro všechny, kdo chtějí zažít adrenalin, na dovolené se hýbat a milují přírodní krásy. Několika Via ferrat najdete už i v České republice. Pravdou ale je, že pokud si chcete adrenalinovou procházku vychutnat, vyplatí se, pokud vyrazíte do zahraničí. Turistické zájezdy tohoto typu jsou stále oblíbenější.

 

Via ferrata

Obr. 1. Via ferrata

Kam můžete vyrazit?

Ideálním místem jsou italské Dolomity. Rájem pro všechny milovníky je italské jezero Lago di Garda. V tomto místě vás Via Ferrata může zavést na vrchol místních dvoutisícových vápencových masívů. Z jejich vrcholů se nabízí neuvěřitelně krásný výhled do údolí. Vaše aktivní dovolená za adrenalinovými zážitky může směřovat také do Švýcarska. Bernské Alpy, které leží v samotném srdci Švýcarska, nabízejí hned několik tras různých náročností. Vyhledávanou destinací je i rakouský Hoher Dachstein. Stezky tohoto typu najdete i ve Slovinsku. Vystoupat můžete na vrchol hory Triglav.

Co je potřeba?

Pokud se pro dovolenou tohoto typu rozhodnete, jistě uděláte správně. Čekají na vás jedinečné zážitky. Dejte si ale pozor. Via Ferraty jsou sice bezpečné, ovšem začátečníci by si měli dávat dobrý pozor. Je proto lepší, pokud vyrazíte s profesionály. Zajímavou nabídku zájezdů tohoto typu přináší cestovní kancelář Kudrna s.r.o. Více o tom, na co vše je potřeba se připravit, najdete v tomto článku.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.