Cestovatelské kino: Norsko

  • Anonym
  • 8.01.2020
  • 0:00
  • Změněno: 8.01.2020 | 8:30

Království, kterému vládne dechberoucí příroda! Seznamte se s působivou severskou exotikou, která uchvátí i nejnáročnější krajinkáře. Ledovce, fjordy, hory, útesy, pláže, lesy, tundru i široké laponské pláně plné sobů. Norsko má všechno! Od jihu až po dal ....

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Království, kterému vládne dechberoucí příroda! Seznamte se s působivou severskou exotikou, která uchvátí i nejnáročnější krajinkáře. Ledovce, fjordy, hory, útesy, pláže, lesy, tundru i široké laponské pláně plné sobů. Norsko má všechno! Od jihu až po daleký sever ukrytý za polárním kruhem, kde se střídají polární dny s polárními nocemi. Do země, ve které můžeme v přímém přenosu sledovat ohromující migraci sobích stád napříč Laponskem, přespat v hobití chatce postavené z odpadků vyplavených z oceánu anebo v televizi sledovat pletení svetru s norským vzorem, nás vezme cestovatel a fotograf David Varga. Zavede nás na vzdálené souostroví Lofoty, provede nás po hornatém ostrovu Senja, přihodí užitečné tipy a představí i krátký film natočený z ptačí perspektivy.

Cestovatelské kino: Norsko

Obr. 1. Cestovatelské kino: Norsko

David Varga

je fotograf, cestovatel a dobrodruh, který se v rámci svých cest zamiloval do Islandu a tento magický ostrov navštívil celkem už 10krát. Focení a cestování se věnuje víceméně jen ve volném času vedle náročné práce ve finančním odvětví, i proto v rámci svých cest vyhledává opuštěná místa a panenskou přírodu, jako například právě na Islandu anebo v severním Norsku.

16. 1. (čtvrtek)
Start: 20:30 hod.
Kino Scala, Brno
Vstupenky: bit.ly/Norsko1601
FB event: https://www.facebook.com/events/2757990047600511/

diskuse

vložit nový příspěvek