10 zážitků, které si v Londýně musíte dopřát

  • Anonym
  • 8.01.2014
  • 12:00
  • Změněno: 7.01.2014 | 21:08

Uvažujete kam na prodloužený víkend? Nenechte si ujít Londýn. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Hodnotil 1 člověk


Vaše hodnocení

Londýn, New York a Paříž – to je trojlístek destinací, které jsou mezi cestovateli z celého světa nejoblíbenější. Paříž je romantická, New York bláznivý a Londýn je progresivní. Souhlasíte? Zkuste vyrazit tentokrát do Londýna a najít pro britskou metropoli vlastní příměr.

Dovolená v Anglii nemusí trvat dlouho, Londýn si užijete, i když pojedete jen na víkend. I za tři nebo čtyři dny dostanete Londýn pod kůži. Pokud chcete letět za dobrou cenu, pohlídejte si akční letenky. Budete muset pátrat a rezervovat včas, ale vyplatí se vám to.

Do Londýna se dá úspěšně letět i s nízkonákladovými společnostmi. A letenky Praha-Londýn nebo Brno-Londýn se dají pořídit už za pár stovek.

London Eye a Temže

Obr. 1. London Eye a Temže

Jak si užít eurovíkendy v Londýně? Deset nej

  1. Musíte si dopřát jehněčí kotletky s mátovou omáčkou. Patří do britské kuchyně, stejně jako roastbeef, nákyp a pudink. Zajímavé je, že do tradičního britského receptu patří i cider z jablek.
  2. Londýnská doprava je tradice sama. Červené dvoupatrové autobusy patří k Londýnu jako královská rodina. K nejdůležitějším památkám vás odveze nejstarší metro na světě. Základní kámen stojí od roku 1863, metro má 270 zastávek a 402 kilometrů kolejí.
  3. Na ulici si kupte fish and chips a sedněte si na lavičku do parku. Rybu obalenou v těstíčku a křupavé hranolky vám prodavači zabalí do papírového kornoutku.
  4. Užijte si vstup zdarma do muzea Tate Modern – britského národního muzea moderního umění. Budova má typický tvar, jedná se o bývalou elektrárnu, která se stala jednou z nejzajímavějších výstavních prostor na světě.  
  5. Muzeí není v Londýně nikdy dost, do programu eurovíkendu si zařaďte i British Museum. Můžete celé hodiny obdivovat rozsáhlé sbírky egyptského umění. Pracovníci muzea mysleli i na děti, rozhodně se nebudou nudit.
  6. London Eye je typickou dominantou metropole a její snímek nemůže ve vašem fotoalbu chybět. Ještě větší hodnotu bude mít fotka Londýna z výšky.
  7. Projděte se po Hyde Parku, jednom z největších parků. Najdete jej v obvodu Westminster.
  8. Eurovíkendy nejsou jen o památkách. Toulejte se po blešáku, doporučujeme tradiční trh Portobello Market.
  9. Zajděte si na muzikál. Nadarmo se neříká, že Londýn je městem módy, hudby a dobrého jídla. Muzikálová londýnská scéna je světoznámá.
  10. Fanděte fotbalu. Jste v Británii!

V článku je použit obrázek z http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=7891&picture=london-eye-a-temze.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.