Z Lyžařské boudy do Pece pod Sněžkou kolem Hnědého vrchu

Další část našeho výletu v okolí Hnědého vrchu v Krkonoších. Cesta z Lyžařské boudy do Pece pod Sněžkou.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Pokračujeme z Lyžařské boudy v našem okruhu kolem hnědé hory.

Liščí louka a Lyžařská bouda

Po odpočinku, pivu a vydatné zelné polévce vycházíme z Lyžařské boudy a pokračujeme po červené turistické značce Liščí loukou. Liščí louka je velká posekaná planina. Stoupáme směrem na Liščí horu. Zatímco dříve byl sníh jen místy, nyní již jdeme regulérně ve sněhu.

Liščí louka – rozcestí (1240 m. n. m.)

Na Liščí louku rozcestí přicházíme asi za 7 minut chůze. Zleva se k nám připojila žlutá turistická značka, která vede směrem na Tetřeví boudy. Budeme pokračovat po červené turistické značce směrem na Chalupu na rozcestí, což má být 3 a půl kilometru. Po půl hodině stoupání dosáhneme maxima a začneme mírně klesat. Po pravé ruce jsme viděli Sněžku.

Sněžka z Liščí louky, Krkonoše

Obr. 1. Sněžka z Liščí louky, Krkonoše

Chalupa na rozcestí (1349 m. n. m.)

Po další půl hodině, to znamená asi po hodině od Liščí louky rozcestí přicházíme na Chalupu na rozcestí. Chalupa na rozcestí je jednak název turistického rozcestí a také je zde, kousek od rozcestí horská chata. U Chalupy na rozcestí je několik lidí s pilami a řežou kmeny stromů ležící poblíž. U Chalupy na rozcestí je možné se vydat několika směry po turistické značce a také je zde několik neturistických rozcestníků, které směřují převážně jen k horským chatám. Vcházíme do Chalupy na rozcestí, kde si dáváme občerstvení. Někteří pivo, jiní čaj. Zdržíme se asi na hodinu. Od Chalupy na rozcestí se vydáváme po zelené turistické značce směrem na Severku a Pec pod Sněžkou. Stále jsou slyšet motorové pily, kterými zde řežou dřevo. Jdeme skoro ve stejném směru, z jakého jsme přišli.

Klesáme, asi po tři čtvrtě hodině vycházíme z lesa a po levé ruce vidíme nějaké domy. Vydáváme se však doprava stále po zelené turistické značce.

Severka

Po dalších šesti minutách málem míjíme rozcestí Severka, které je po levé straně. Asi tři metry za rozcestníkem se napojujeme na větší lesní cestu. Od Chalupy na rozcestí jsme ušli tři kilometry. Do Pece pod Sněžkou, náměstí nám zbývají tři kilometry. Ještě máme pořád vizi, že by jsme vyšli na Hnědý vrch.

Po chvilce procházíme kolem odbočky k hotelu Energetik. Zašli jsme k němu se podívat, jak daleko jsme od Hnědého vrchu. Zjistili jsme, že by jsme byli asi uprostřed sjezdovky a nahoru se nám už nechtělo. Pokračovali jsme dále, došli k pomě u sjezdovky, kolem které nás vedla turistická značka dolů směrem k hotelu Hnědý vrch.

Po necelá čtvrt hodině chůze od hotelu Hnědý vrch vycházíme z lesa a přecházíme přes paseku, kde je již vidět asfaltová cesta po které jsme dnes dopoledne šli.

Zelený potok osada (střed)

Po sedmi minutách přicházíme na rozcestí Zelený potok osada (střed), který je na asfaltové cestě, na které jsme již dnes byli, čímž se kruh uzavřel. Asi 300 metrů od nás je penzión, kde jsme ubytovaní.

článek je součástí seriálu: Krkonoše 2009

Na podzim roku 2009 jsme si udělali já, Albert, Iva, Pepíček, Lenka a Honza prodloužený víkend v Krkonoších. Prošli jsme si některá zajímavá místa v okolí Pece pod Sněžkou. Podívali jsme se i do Polska.


diskuse

vložit nový příspěvek