Wellness pobyt v Krušných horách

  • Anonym
  • 6.10.2014
  • 0:00
  • Změněno: 1.10.2014 | 17:34

Přijměte naší pozvánku do Krušných hor. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Krušné hory nabízejí široké možnosti pro rekreaci a odpočinek. Najdeme je na severozápadě Čech na česko- německé hranici. Nejvyšší horou je Klínovec (1244 m n.m.), mezi další vrcholy patří Plešivec, Božídarský Špičák nebo třeba Loučná. Na úpatí Krušných hor můžete navštívit známá města jako Ústí nad Labem, Teplice, Most, Litvínov, Chomutov, Jáchymov, Karlovy Vary a mnoho dalších. Každé z těchto a mnoha dalších zajímavých měst má co nabídnout.

Co lze v Krušných horách dělat

Oblast je ideální pro pěší turistiku a cykloturistiku, osvěžit se můžete v místních koupalištích. I když se v Krušných horách mnoho let těžilo uhlí, příroda je zde krásná. Mezi nespočtem turistických tras dominuje Krušnohorská magistrála, vedoucí od Chebu až ke Sněžníku. V zimě zde můžete běžkovat a lyžovat, nejoblíbenější sjezdovka je na Klínovci. V nabídce jsou i další zimní aktivity, třeba snowtubing nebo snowkiting.

V Krušných horách se určitě nudit nebudete. Za návštěvu s cílem lázní a odpočinku stojí například Teplice a Karlovy Vary. Pěkný je zámek v Duchcově, kde strávil své poslední roky života Casanova. V Novém Drahnově je zase Muzeum lidové architektury. Hrad Hauenštejn je známý svými tajnými chodbami. Určitě vás zaujme i Blatenský příkop, jedinečná technická památka a vodní dílo s naučnou stezkou. Pěkným cílem výletu je Božidarské rašeliniště.

Selský statek Staňovice - Krušné hory

Obr. 1. Selský statek Staňovice – Krušné hory

Wellness a relaxace

Celoročně si v Krušných horách můžete užit wellness a relaxaci. Wellness pobyty jsou vítanou změnou při náročném pracovním vytížení. Jde většinou o kratší pobyty, klidně i víkendové, na které můžete vyrazit ve dvou, s rodinou nebo přáteli. Hodí se i pro firemní akce. Poskytnou uvolnění, načerpáte novou sílu, necháte se hýčkat. Wellness pobyty pomohou upevnit vztah a zažít trochu romantiky. Neděláte na nich nic náročného, odbouráte stres, uděláte něco pro své zdraví, užijete si dobré jídlo a pití a odpočinete si. Tyto pobyty jsou i nápaditým dárkem pro kohokoliv. V nabídkách je většinou vířivka, sauna, bazén, masáže, zábaly, koupele a další procedury.

Ubytování je v Krušných horách a podkrušnohoří možné v mnoha menších i větších hotelech a apartmánech, většina z nich nabízí i wellness pobyty.

Zde jsou některé z mnoha míst, kde si můžete užít relaxaci a procedury:

Klínovec– přímo v centru Skiareálu se nachází čtyřhvězdičkový hotel Nástup s wellness zaměřením. Poskytuje cenově dostupný komfort i nejnáročnějším hostům. Využít můžete bazén, saunu, masáže, termoterapii, hydroterapii, chromoterapii, a na výlet s vámi může jet i váš domácí mazlíček. Pěkné ubytování je i v luxusních Apartmánech Klínovec. V místě se můžete věnovat sportovním aktivitám, lyžování a výletům.

Boží Dar– městečko v srdci Krušných Hor s bohatým zimním i letním vyžitím. Ubytovat se můžete třeba v hotelu Praha s bazénem, saunou, vířivkou a parní lázní. Mezi další wellness hotely zde patří třeba Sv. Hubert. Je zde i mnoho menších nebo soukromých apartmánů. Z tohoto městečka jde podnikat mnoho výletů.

Lázně Jáchymov– určitě si nenechte ujít ani Lázeňské centrum a Aquacentrum Agricola Jáchymov, které leží nedaleko Božího daru. Najdete zde menší aquapark, solárium, wellness s mnoha procedurami, solnou jeskyni, kryokabinu a fitness centrum. Z Jáchymova se můžete lanovkou dostat až na Klínovec.

Karlovy Vary– pokud se vydáte do tohoto největšího českého lázeňského města s horkými prameny, máte obrovskou škálu možností, kde se ubytovat a jaké procedury si zde užít. Mezi známé hotely patří Spa Resort Sanssouci, nabízející rozmanité wellness balíčky pro každého, Wellness & Spa Hotel Ambiente, Hotel Prezident, Hotel Imperial, Hotel Salvator a mnoho dalších. Užít si zde můžete kolonády, parky nebo třeba každoroční filmový festival.

Teplice– jedno z nejstarších českých lázeňských měst, obklopené jezery, parky a typické krásnou architekturou. Pokud se zde vydáte na wellness pobyt, využijte třeba Saraya Wellness, Lázeňský dům Judita nabízející ozdravné pobyty pro lidi každého věku nebo Hotel Sportovní Hala nabízející kromě wellnessu i bohaté sportovní vyžití.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.