Výškové budovy Empire State Buiding a Flatiron Building

Poslední den našeho pobytu v New Yorku jsme si prohlédli výškové budovy, dominantu města New York.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Před námi byl pátý a poslední den na tomto výjimečném místě. V odpoledních hodinách nás již čekal odlet, proto jsme chtěli co nejlépe využít několik zbývajících hodin, které jsme měli k dispozici. Oproti předešlým dnům se celkem vydařilo i počasí, proto jsme se rozhodli do ulic vyrazit již ráno.

Empire State Buiding

Z metra vystupujeme na Herald square poblíž 34. ulice. V její blízkosti se totiž nachází nejvyšší budova ve města Empire State Building. Již před vchodem do budovy je k vidění fronta, kterou budeme muset vystát, abychom se dostali až na její vrchol. Po asi hodinovém čekání se dostáváme k jednomu z mnoha rychlovýtahů, které nás vynesou až k vyhlídkové plošině na vrcholu budovy. Hned po tom, kdy se dostaneme z útrob budovy a naskytne se nám opravdu nádherný výhled, je nám jasné, že to čekání stálo zato. Dohlédneme do vzdálenosti snad 50 kilometrů. Vidíme siluety mrakodrapů v Downtownu a jako na dlani máme i Central park a Rockefellerovo centrum.

Pohled z Empire State Building

Flatiron Building

Poté co nás opět jeden z výtahů sveze z nebeských výšin zpět do ulic New Yorku, rozhodneme se vydat po 5. Avanue směrem k nejstarší výškové budově Flatiron building. Nachází se na křížení dvou nejslavnějších ulic ve městě, kterou je Broadway a Pátá Avanue. Na první pohled je vidět, že je již stará více než sto let. Je již o mnoho nižší než moderní výškové budovy, ale i tak má svůj půvab.

Flatiron building

Přesun na letiště

Těsně před odletem ještě nacházíme útočiště v přilehlém Madison square parku, kde si užíváme poslední chvíle na tomto fantastickém místě a poté se již vydáváme do blízkosti Queensboro bridge, kde máme uskladněné naše zavazadla. Po jejich vyzvednutí nás ještě čeká asi 8 minutový přesun na stanici metra Queens plaza, kde nasedáme na linku E a směřujeme do stanice Jamaice, kde je možné přestoupit na vlak směřující k letišti J. F. Kennedyho. Vše proběhne podle plánu a za chvíli se ještě loučíme s New Yorkem pohledem z letadla a směřujeme plni zážitků zpět do Evropy.

Pohled z Madison square parku na Empire State Building

Pokud jste ve městě  New York a chcete navštívit co nejvíce placených atrakcí, stojí za zvážení předplacená karta NYC Sightseeing Pass.


diskuse

vložit nový příspěvek