Ušetřete za dovolenou. Přinášíme tipy, jak na to

  • Anonym
  • 29.06.2016
  • 12:00
  • Změněno: 23.06.2016 | 18:54

Kdo by nechtěl ušetřit na dovolené? Pojďte se podívat jak na to. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Máte v plánu ušetřit za vaší letní dovolenou? Pokud ano, podívejte se s námi, jak na to. Prvním krokem je fakt, že levněji vás vyjde pobyt, který si naplánujete sami. U cestovních kanceláří logicky platíte i její služby, což se podepíše i na cenách. Přitom v současné době není problém zařídit vše v podstatě online. A to:

  • Ubytování na místě
  • Dopravu na místo
  • Výlety, služby či transfery

Jelikož při online rezervacích nejsou v cenách započteny žádné provize prostředníkům, můžete si být jisti, že vás čeká opravdu levná dovolená. Navíc s jistotou, že si vše můžete naplánovat přesně podle vašich představ. Nejste tak nikým ani ničím omezováni.

Cestujte na začátku či na konci sezony

Cestou k výhodné dovolené je také volba správného termínu. Pamatujte, že nejvyšší ceny jsou v době hlavní sezony. U většiny evropských destinací je to období července a srpna. Přitom červen nebo září mohou být také příjemnými měsíci pro zajímavý pobyt. A to za ceny, které jsou nižší i o několik desítek procent. Ideálním příkladem je dovolená v Bulharsku, která na začátku i na konci sezony nabídne stále příjemné teploty nejenom vzduchu, ale i moře. Milovníci nočního života si mohou být jisti, že i v tomto období ta největší letoviska stále žijí téměř 24 hodin denně.

Hotel, apartmán či penzion?

Při hledání výhodných dovolených nezapomeňte zohlednit i to, kde budete ubytováni. Na výběr můžete mít třeba z hotelů, které jsou obvykle spojovány s all inclusive stravováním. Pokud máte raději ubytování rodinného typu, zkuste penziony. Cestovat lze ale i bez stravy, kdy budete odkázáni na místní zdroje či místní restaurace. Toto nabídne primárně dovolená v Chorvatsku nebo v Itálii, která je vyhlášená právě tím, že v rámci volných ubytovacích kapacit dominují soukromé apartmány různých velikostí. Ty můžete rezervovat před odjezdem, nebo hledat přímo na místě při příjezdu.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.