Socha Svobody a Battery Park

Další den navštívíme symbol USA - sochu svobody a také Battery Park.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Předposlední den našeho výletu na Manhattan jsme si k návštěvě vybrali Sochu svobody, Ellis Island a Battery park, proto jsme poblíž Queensboro bridge opět nastoupili na soupravu metra a cestovali až do stanice Rector street, která je předposlední zastávkou trasy N na Manhattanu a poté již pod mořskou hladinou přechází na území Brooklynu.

New Jersey

Po půlhodinové cestě podzemím Manhattanu se vydáváme západním směrem a přicházíme až ke břehům řeky Hudson. Poprvé za dobu našeho pobytu tady na východním pobřeží Ameriky zahlédneme americkou pevninu, protože dosud jsme se pohybovali pouze na ostrovech. Za řekou vidíme zástavbu New Jersey, která je o poznání nižší, než ta v New Yorku.

New Jersey

Obr. 1. New Jersey

Battery park

Jak jdeme podél pobřeží stále na jih, dostaneme se po chvilce do oázy zeleně, která se nachází na jižním cípu tohoto ostrova. Jsme totiž v Battery parku, který svoji dnešní podobu dostal až po navezení přebytečné zeminy, jež byla vytěžena při výstavbě metra. Na konci parku se nachází nástupní hala jižního přístavu, odkud vyrážejí lodě na svou plavbu směrem k Ostrovu svobody a Ellis Islandu.

Battery park

Obr. 2. Battery park

Socha Svobody

Po nastoupení na loď a vyplutí směrem na jih od břehů Manhattnu se nám naskytne fantastický pohled na siluety zdejších mrakodrapů. Možná i proto nám cesta k Soše Svobody uběhne jako voda. Nestačíme se ani vzpamatovat a již nás čeká první zastávka. Vystupujeme z lodě a vzhlížíme k Soše Svobody. Z téhle blízkosti se zdá o mnoho větší než na fotografiích. Z jejích výšin je výhled na mrakodrapy opravdu nádherný. Bohužel nám ho trochu kazí zdejší nevyzpytatelné počasí.

Socha Svodoby

Obr. 3. Socha Svodoby

Ellis Island

Po asi hodině strávené na Ostrově svobody se opět nalodíme a vyplujeme směrem k ostrovu Ellis Island, který byl v minulosti místem, kudy proudili davy imigrantů směřujících do Spojených států amerických. Po nostalgické prohlídce místního muzea, vyrážíme směr Manhattan, kde ve stanici Whitehall nasedáme na podzemní dráhu a plni zážitků se dopravujeme zpět na hotelový pokoj.


diskuse

vložit nový příspěvek