Řecko si musí zamilovat každý

V Evropě je mnoho míst, kam se vydat v létě na dovolenou. Chcete-li si ale užít sluníčko po celou dobu pobytu a krásně teplé moře, ideální je dovolená v Řecku.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

České cestovní kanceláře nabízejí zájezdy na několik desítek řeckých ostrovů, přestože jich mezi Jónským a Egejským mořem najdete více než 2000. Ale většina z nich je opravdu malá, neobydlená. Pouze asi na 100 ostrovech žijí lidé.

Cesta do Řecka

Obr. 1. Cesta do Řecka

Řecko na pevnině sousedí s Albánií, Bulharskem, Tureckem a Makedonií a žije zde téměř 11 milionů obyvatel. Třetina žije v hlavním městě Athénách a na ostrovech více než 10 procent Řeků.

Každý cestovatel mířící do Řecka si najde to své, někdo si rád užívá povalování na pláži například s výborným Frapé a k obědu s čerstvými melouny nebo hroznovým vínem, jiný si užije turistiku po horách na největším řeckém ostrově, kterým je Kréta, ale ani milovníci historie, která zde na Vás dýchne opravdu z každého koutu, nebudou zklamáni. Mnoho historických měst nebo hradů zaujme opravdu každého.

Přístav v Řecku

Obr. 2. Přístav v Řecku

Korfu, Kréta, Zakythos, Rhodos nebo Kos? Všude je krásně

Užíváte si rádi nočního života? Pak si vyberte hotel, kde bude bydlet více mladých lidí, hodně Angličanů, Němců a Holanďanů potkáte v ulicích například na východě ostrova Korfu v městečku Kavos.

Máte radši na dovolené klid, kde není po večerech slyšet hudba? Dobrý tip je hotel Elotia na Krétě v letovisku Aqios Apostoli. Je situován asi 200 metrů od písčité pláže, pokud Vám nebude chutnat místní hotelová strava, pak se nemusíte obávat, v okolí hotelu je dost dobrých restaurací. Do hlavního města Kréty Chania jezdí autobus „MHD“ a délka cesty trvá ani ne 20m, je to asi 5km, takže můžete objevovat krásy tohoto nádherného města kdykoliv budete chtít a není třeba cestovat několik hodin, jako kdybyste bydleli uprostřed Kréty.

Pro děti a jejich rodiče je zde také jeden tip, léty prověřený a mnoha cestovními kancelářemi doporučovaný hotel Admiral v letovisku Tsilivi na ostrově Zakynthos. 170 pokojů, 3 bazény a také čeští animátoři zajišťující zábavu po celý den jak dětem, tak i dospělým – hlavně ženám, které cvičí aqua aerobic, to už je pádný důvod, pro cíl dovolené mít právě zde. Výběr jídla je velmi bohatý, pokud máte all inklusive, můžete jíst od snídaně do večeře téměř nepřetržitě.

Pláž na trávě - Řecko

Obr. 3. Pláž na trávě – Řecko

K moři pár kroků – nádherné místo k relaxu je u restaurace „u kočky“ na obrázku výše, akvapark je také nedaleko, půjčovna aut naproti hotelu, navíc se slečnou z Čech, takže kdo neumí anglicky, aby si objednal auto, pak mu odpadá problém kvůli jazykové bariéře. Dětem se zde bude líbit a dospělým určitě také, Zakynthos je nádherný ostrov.

Věřím, že těchto několik tipů Vám pomůže s výběrem letní dovolené. A kdo by radši cestoval dál, nebo nechce opustit hranice České republiky, na webu Autovýlet si najde každý svůj článek.

diskuse

vložit nový příspěvek