Prohlídka Rockefellerovo centra, 5. Avanue, Central parku a Times square

2. den v New Yorku si prohlédneme Manhattan. Zavítíme do Rockefellerovo centra, Central parku a Times square.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Přesun na Manhattan

Druhý den našeho pobytu v New Yorku nás čekala první návštěva centrálního ostrova Manhattan. Proto jsme se hned ráno vydali od našeho hotelu Ramada ke stanici metra Queensboro plaza. Jelikož jsme v plánu měli návštěvu Rockefellerova centra a Centrálního parku, po nastoupení na soupravu metra N vysedáme na čtvrté stanici v pořadí a to na 49 ulici. Zde se nám naskytuje první pohled na mrakodrapy z opravdové blízkosti. Všichni si tento zážitek užíváme plnými doušky.

Rockefellerovo centrum a 5.Avanue

Poté co se několik minut dále proplétáme džunglí a ruchem Midtownu směrem na východ, dostáváme se ke známému kluzišti ve středu Rockefellerova centra. Hraje zde pohodová hudba a vládne příjemná atmosféra, kterou z evropských měst neznáme. Poté se okouzleni místní atmosférou dostaneme k nejvyhlášenější ulici na světě a to 5. Avanue. Během několika minut pochopíme, proč se jí říká nákupní centrum Manhattnu. Těsně vedle sebe jsou zde naskládány obchodní jednotky světově věhlasných značek jako je Gucci, Prada nebo Louis Vuitton.

Pátá Avenue

Obr. 1. Pátá Avenue

Central park

Několik minut se přesouváme na sever po 5. Avenue až se nám mezi výškovými budovami otevře výhled na rozlehlý Central park. Po levé straně ještě zahlédneme luxusní hotel Plaza známý z filmu Sám doma a poté jsme již obklopení všudypřítomnou zelení, kterou je Central park prosycen. Můžeme zde zahlédnout rekreující se místní obyvatele, kteří si tak dávají odpočinout od stínu všudypřítomných mrakodrapů, ale také fotografující turisty, kteří se nestačí divit kráse tohoto místa. Jelikož se cítíme již unaveni, na chvíli se zde zastavujeme a dáváme si oběd v podobě Hot Dogu, který je jedním ze symbolů New Yorku a je zde k zakoupení na každém rohu.

Central park

Obr. 2. Central park

Times square

V odpoledních hodinách se vydáváme směrem na jih od Central Parku po 7. Avanue. Cestou míjíme několik opravdu zajímavých budov a míst a po zhruba půlhodině volné chůze se ocitáme na křížení s další věhlasnou ulicí Broadway. Křížení těchto ulic je také známé pod názvem Times square a je považováno za srdce Manhattnu. Jsme uchváceni počtem billboardových reklam a ruchu, který zde panuje. Po chvílích, kdy se kocháme pohledem na toto místo a návštěvou přilehlých obchodů, nasedáme na metro a míříme zpět na hotelový pokoj. Máme za sebou další povedený den v tomhle městě.

Times square

Obr. 3. Times square


diskuse

vložit nový příspěvek
  • Prehliadka New Yorku obyvatelom NY

  • LUBICA
  • 31.03.2013 | 1:01

Prvy krat v NY som bola spolu s clovekom, ktory tam 10 rokov zil. Poviem vam, ze aj on mal niekedy problem sa tam vyznat. Asi by som tam nemala odvahu ist len tak sama, vybrat si metro, vlak alebo hocico.Je to vsetko obrovske, a dostat sa z NY do stanice Grand Central, najst jej vchod, no zazitok, ale odporucam, je to fantasticka skusenost a neopakovatelny zazitok.