Prohlídka Moulin Rouge, Montmartre a Sacre Coeur

Další den navštívíme světově proslulý kabaret a noční podnik Moulin Rouge, Montmartre a chrám Sacre Coeur.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Další den je v plánu návštěva vrcholku Montmartre, ze kterého je prý nádherný výhled na celou Paříž. Počasí se dnes celkem vydařilo, tudíž si od této cesty slibujeme mnoho nových zážitků. I dnes oceňujeme téměř ideální polohu hotelu, protože při cestě do stanice Blanche nemusíme vůbec přesedat a v podzemní dráze strávíme pouze deset minut.

Moulin Rouge

Ihned, jak vystoupíme na velmi rušné stanici metra Blanche, zahlédneme jednu z nejznámějších staveb Paříže. Jedná se o noční podnik Moulin Rouge, který zde stojí již od 19 století. Je to nejstarší podnik ve městě a je velmi vyhlášený. Trochu nás mrzí, že jsme zde nedorazili večer, kdy je prý jeho krása ještě výraznější.

Moulin Rouge

Obr. 1. Moulin Rouge

Montmartre

Po zhlédnutí téhle krásy nás již čeká výšlap do kopce, která nás zavede až ke katedrále Sacre Coeur, která se nachází na Montmartre. Pařížské ulice jsou v těchto místech velmi rušné a plné nadšených turistů. S přibývající nadmořskou výškou, je výhled stále krásnější. Cesta uběhne velmi rychle a již se nacházíme na vrcholku tohoto známého kopce. Výhled na Paříž je téměř takový, jaký nám nabídla vyhlídka na vrcholu Eiffelovy věže. Je k neuvěření, jak rozsáhlé je centrum tohoto města, které se nachází v mírném oparu. Výborný výhled je také na všechny dominanty tohoto města.

Výhled z Montmartre

Obr. 2. Výhled z Montmartre

Sacre Coeur

Po té co se nasytíme nádherného výhledu, začne se naše pozornost soustředit opačným směrem. Přímo u nás se totiž nachází jedinečná katedrála Sacre Coeur. Dozvídáme se taky, že náměstí, na kterém se nyní stojíme, nese název Palce de Tetre. Jako atrakce pro turisty zde navíc vystupuje pro nás neznámá taneční skupina. K cestě zpět na hotel využíváme místní lanovku. K jízdě nám stačí pouze lístek z metra. Na metro se napojíme na stanici Anvers, z které již míříme zpět na náš hotelový pokoj.

Sacre Coeur

Obr. 3. Sacre Coeur

článek je součástí seriálu: Zajímavosti města Paříž

Několika denní pobyt v Paříži - hlavním městě Francie.


diskuse

vložit nový příspěvek