Prohlídka Louvre, Champs Elysées a Vítězného oblouku

Prohlídka galerie Louvre a Champs Elysées.

hodnocení článku
  •  

Hodnotil 1 člověk


Vaše hodnocení

Poté, co jsme nabrali nové síly poblíž stavby Cente Pompidou, se opět vydáváme na naši cestu po pamětihodnostech Paříže. Čeká nás toho ještě hodně. Už teď je jasné, že nestihneme úplně všechno co je v Paříži k vidění. Jelikož se již zítra v ranních hodinách musíme opět přesunout na letiště v Beauvais. Třeba královský zámek Versailles již téměř určitě nezahlédneme. Ale vraťme se opět do centra Paříže k naší prohlídce.

Louvre

Naši další zastávkou je galerie Louvre. Jsme doslova nadšení, že se můžeme procházet po místech, kde jsou uložena díla nevyčíslitelné hodnoty. Moc zvědaví bychom byli například na obraz Mona Lisa od Leonarda da Vinciho. Bohužel prohlídka interiérů galerie je velmi časově náročná, proto ji již dnes nemůžeme absolvovat. Procházíme se tak pouze po předsálí. Louvre by se dal rozdělit na jeho nadzemní a podzemní část. Nad povrchem země se nachází soubor historických budov s kašnou a přilehlým parkem. V podzemí je naopak nákupní centrum včetně vchodu do galerie. Obě úrovně nádherně spojuje skleněná pyramida, která je jedním ze symbolů této galerie.

Galerie Louvre

Obr. 1. Galerie Louvre

Skleněná pyramida u galerie Louvre

Obr. 2. Skleněná pyramida u galerie Louvre

Champs Elysées

Od Louvre putujeme směrem na západ přes rozlehlý park, který je místem rekreace mnoha Pařížanů pracujících v centru města. Lavičky jsou zde beznadějně plné. Kromě plochy zeleni je zde možno najít také kašny, které tak vytváří malé náměstíčka. Když dorazíme ke stanici metra Concorde, můžeme poprvé spatřit nejznámější pařížskou ulici Champs Elysées. Je to tepna uvnitř města s mnoha obchody, kterou jsou však neuvěřitelně drahé. Na konci této ulice již z dálky vidíme Vítězný oblouk, který o zhruba hodinu později uvidíme z naprosté blízkosti. Dnes jsme toho stihli opravdu hodně. Nasedneme na metro a musíme se s Paříží rozloučit. Zítra už nás čeká pouze cesta na letiště.

článek je součástí seriálu: Zajímavosti města Paříž

Několika denní pobyt v Paříži - hlavním městě Francie.


diskuse

vložit nový příspěvek