Přílet do Paříže

První den přilétáme na letiště v Beauvais ve Francii. Dopravíme se do Paříže a ubytujeme se.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Jelikož jsme do Paříže cestovali s nízkonákladovou leteckou společností, přistáli jsme na letišti, které je vzdálené asi 50 km severně od Paříže a jmenuje se Beauvais. Zde je možné si buďto zapůjčit automobil a z jeho pomocí se dostat do Paříže po přilehlé dálnici A16, nebo můžete využít pravidelné autobusové linky, která zde jezdí. My jsme si zvolili tu druhou možnost. Byla to v celku pohodlná jízda, při které jsme sledovali nejdřív venkov a z přibývajícími kilometry také předměstí hlavního města Francie.

Příjezd do Paříže

Jak jsme se čím dál tím více blížili k centru města, měli jsme již možnost zahlédnout i Eiffelovu věž, která se z této vzdálenosti zdála poměrně malá. Po několika desítkách minut popojíždění v hustém provozu nás autobus vysazuje poblíž stanice metra Porte Maillot. Zde jako první, co z opravdové Paříže zahlédneme, je typický policejní vůz, který je zde k vidění na každém kroku.

Paříž - Policejní vůz

Obr. 1. Paříž – Policejní vůz

Cesta metrem

Nasedáme na nejbližší dráhu metra a po chvilce čekání na tu správnou vlakovou soupravu do ní nasedáme a putujeme hlouběji do centra Paříže. Náš hotel se nachází několik kilometrů severně od Seiny. Proto přesedáme přímo pod Vítězným obloukem na další soupravu, která nás do těchto míst zaveze. Neuběhne ani půl hodina a ocitáme se na stanici Villiers, která je našemu hotelu nejblíže.

Vítězný oblouk - Paříž

Obr. 2. Vítězný oblouk – Paříž

Villiers

Poté, co se dostaneme z podzemní dráhy opět na povrch, poprvé přičichneme k ruchu tohoto velkoměsta. Po chvilce rozhlížení a nutného zorientování konečně najdeme ten správný směr, kde se nachází náš předem zarezervovaný hotel. Neujdeme ani 200 metrů a již vidíme ceduli s jeho názvem. Hotel byl sice staromódně ale vkusně zařízen. Poskytoval také poměrně levné ubytování. Obsluha byla příjemná a s ničím nebyl problém. Velkou výhodou byla blízká stanice metra a centrum města bylo tudíž velmi dobře dopravně dostupné.

Hotel Villiers - Paříž

Obr. 3. Hotel Villiers – Paříž

článek je součástí seriálu: Zajímavosti města Paříž

Několika denní pobyt v Paříži - hlavním městě Francie.


diskuse

vložit nový příspěvek