Pobyt v zahraničí se může bez cestovního pojištění prodražit i o miliony

  • Anonym
  • 15.02.2016
  • 0:00
  • Změněno: 9.02.2016 | 22:06

Chystáte se do zahraničí, ale máte pochyby o významu cestovního pojištění? Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Hodnotili 3 lidé


Vaše hodnocení

Chystáte se do zahraničí, ale máte pochyby o významu cestovního pojištění? Pokud vám hlavou vrtá otázka, proč investovat peníze do něčeho, co pravděpodobně vůbec nevyužijete, rozhodně nepřestávejte číst. Sjednání cestovního pojištění je důležitý krok, který by měl absolvovat každý.

Češi jsou šetřiví, bohužel na nesprávných místech

Statistiky jsou alarmující – průměrně každý desátý Čech cestuje za hranice bez uzavřeného cestovního pojištění. Jenomže stačí málo a budete muset splácet půjčku, o kterou jste neměli zájem. Své o tom vědí lidé, kteří úrazy v zahraničí spláceli po dobu několika let. Vyřídit si cestovní pojištění on line těsně před cestou je přitom otázkou několika minut. Stačí zaplatit kartou a pojištění okamžitě nabude platnosti. Potvrzení o úhradě obdržíte e-mailem.

Turista v zahraničí

Obr. 1. Turista v zahraničí

Asistenční linky ročně řeší desítky tisíc případů. K nejčastějším událostem patří potíže se zažíváním, infekční onemocnění horních cest dýchacích, úrazy spojené s pobytem na slunci či se sportováním. Zdaleka nejnákladnější položkou je však repatriace zraněného pacienta zpátky do České republiky. Náklady se mohou vyšplhat až na několik milionů korun. V takových případech je cestovní pojištění k nezaplacení, a to doslova.

Zásah horské služby

Obr. 2. Zásah horské služby

Jak postupovat v případě pojistné události?

Doufáme, že o významu cestovního pojištění již nepochybujete. Za pár desítek korun denně získáte pocit jistoty – v případě problémů se o vás pojišťovna postará. Před případnou návštěvou lékaře kontaktujete asistenční službu a zkonzultujete postup. Totožný postup platí i při vzniku pojistní události. Pozor – nikdy nenechávejte své doklady jako zástavu! Absence dokladů by mohla případ velmi zkomplikovat.

Tip na závěr: Přečtěte si také odpovědi na nejčastější dotazy k cestovnímu pojištění. Dozvíte se jak prodloužit smlouvu ze zahraničí či změnit tarif k již uzavřené smlouvě.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.