Nevšední místa v Praze, o kterých jste možná doposud netušili

  • Anonym
  • 21.03.2016
  • 0:00
  • Změněno: 30.03.2016 | 19:52

Praha, to je pestrý kolorit historických pamětihodností světového věhlasu. Hlavní město však ukrývá mnohem více pokladů a rarit, z nichž mnohé na fotografiích a v knižních publikacích neobjevíte. S těmi nejneobvyklejšími vás seznámíme v následujících řádcích. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Většina se nachází v samotném srdci města a blízkém okolí – jako výchozí bod při putování vám proto přijde vhod hotel v centru Prahy.

Nejužší ulička se semaforem pro chodce

Karlův most můžete obdivovat z mnoha míst, nicméně k těm opravdu zvláštním patří nejužší ulička v Praze. Je tak úzká, že má místy sotva půl metru a provoz zde řídí semafor pro chodce. Najdete ji na Malé Straně v ulici U Lužického semináře.

I v centru najdete vysoký komín

Nebojte se, nejedná se o nově vznikající průmyslovou zónu. Přesto ve Zlaté uličce při pohledu z Petřína zříte tovární komín. Nachází se v areálu budov nedaleko Betlémského náměstí a v 19. století byl součástí tiskárny v tamním kostele. Dnes kostel slouží jako kulturní centrum.

Socha s veslem

Od kdy má socha svatého Vojtěcha na Hradčanském náměstí v ruce pádlo? Je to již několik desítek let, co zde studenti architektury provedli unikátní sociální studii. Chtěli poukázat na lhostejnost lidí k normalizaci, což se jim povedlo. Pádlo se stalo nedílnou součástí sochy.

Socha svatého Vojtěcha na Hradčanském náměstí v Praze

Obr. 1. Socha svatého Vojtěcha na Hradčanském náměstí

Čínský čajový pavilonek

Nové Město, konkrétně secesní dům v ulici Trojanova s číslem popisným 16, se pyšní unikátní replikou čínského čajového pavilonku. Na počátku 20. století byla orientální kultura v kurzu, ale přesto jde o jediný dům s podobným výtvorem.

Tip na závěr

Seznam zajímavostí je mnohem delší. Za zhlédnutí stojí také keltský menhir v Dolních Chabrech, Větrný mlýn v Břevnově či štola mezi domy v Čechově ulici. Další zajímavé tipy na nevšední místa v Praze najdete v tomto článku. Počítejte s tím, že objevováním unikátů strávíte několik dní. Vaše zážitky umocní komfortní ubytování v Praze.

Hotel Belvedere Praha

Obr. 2. Hotel Belvedere Praha

Skvělou polohou se chlubí 4* Hotel Belvedere Praha v ulici Milady Horákové 19. Do centra to budete mít, co by kamenem dohodil. Krásné prostředí hotelu, vynikající služby za přijatelné ceny, hned tak někde nenajdete.

Zdroje fotografií: usedlosti.ctrnactka.net, hotelbelvedereprague.cz.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.