Maroko: Dobrodružství, kultura i odpočinek

  • Anonym
  • 4.08.2014
  • 0:00
  • Změněno: 23.07.2014 | 21:42

Poznejte Maroko. Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Hledáte netradiční dovolenou? Chcete si užít nejen sluníčka a moře, ale především poznat něco z kultury cizí země a odvézt si nevšední zážitky? Zvolte Maroko – zemi v nejzápadnějším cípu Afriky, jež se pyšní nekonečnými plážemi, vysokými horami, pestrými tradicemi i historickými pamětihodnostmi.

Abyste měli jistotu, že vám nic neunikne, vydejte se na poznávací zájezd do Maroka. Budete tak mít šanci navštívit třeba Marrakéš, jedno z marockých královských měst, v jehož uličkách na vás dýchne dávná historie. Na tržišti Djeema El-Fna uvidíte dnes, stejně jako kdysi, smlouvavé obchodníky nabízející rozmanité zboží, pouliční kejklíře předvádějící své umění i potulné žebráky žádající almužnu. Dominantou města je známá mešita Kutubíja, jejíž minaret byl předlohou pro stavbu věže La Giralda ve španělské Seville.
Marrakéše můžete pokračovat do největšího marockého města – Casablanky. Zde nevynechejte návštěvu jedné z nejmonumentálnějších staveb muslimského světa, mešitu Hassana II., která je zároveň největší mešitou v celém Maroku.
Nejstarším marockým královským městem je Fes, který je zároveň jedním z nejzachovalejších muslimských měst. Za vidění tu stojí Madrasa Arrarine, která bývala hlavní městskou školou, mešita Karaouine nebo hrobka Moulay Idriss, jež se řadí k nejvýznamnějším poutním místům Maroka.
Z tepajících měst se nyní přesuňme do divoké přírody, kterou se Maroko pyšní. Patříte-li mezi dobrodruhy, jistě neodmítnete možnost strávit noc na poušti nebo vydat se na výstup na některý z vrcholků pohoří Atlas. Můžete si vybrat, zda vyrazíte na dlouhou túru, anebo jen na menší procházku. Jedinečný zážitek nabízí výlet do údolí Ourika, během kterého spatříte zapomenuté berberské vísky na úpatí hor, tržiště s tradičními výrobky i půvabnou krajinu jedné z mála úrodných částí země.
Nedaleko turisticky oblíbeného Agadiru stojí za návštěvu takzvané Rajské údolí, exoticky vyhlížející palmová soutěska, ze které je to už jen kousek k sezónním vodopádům. Zdejší bujná vegetace je domovem pro rozmanité druhy ptactva. Když budete mít štěstí, možná spatříte i vzácného Ibise skalního.
Aby to nevypadalo, že Maroko je jen pro aktivní turisty, představme si také zdejší pláže. Oblíbeným cílem všech, kteří na své dovolené hledají především odpočinek, je letovisko Agadir. Najdete tu luxusní hotelové resorty, které znáte z jiných turisticky oblíbených zemí severní Afriky a které vám poskytnou bohaté all inclusive i pestré animační programy. Největším lákadlem Agadiru jsou však zdejší písčité pláže. Ta centrální má tvar půlkruhu, díky čemuž je chráněna před nepříjemným větrem vanoucím od oceánu. O to, aby vám při slunění nic nechybělo, se postarají zdejší hotely – využívat můžete lehátek a slunečníků i barů s osvěžujícími drinky a občerstvením.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.