Kouzelná Pattaya

  • Randus Petr
  • 3.12.2014
  • 12:00
  • Změněno: 6.08.2014 | 19:47

Exotická dovolená v Thajsku zlákala i nás. Záleží, co od dovolené v Thajsku očekáváte. My jsme si vybrali Pattayu s možností fakultativních výletů s cílem poznat z této země trochu více, než jen koupání a opalování na pláži.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Přílet do Bangkoku

Samotný let s mezipřistáním v hlavním městě sultanátu Omán Muskatu proběhl klidně, i když sedět v letadle téměř 14 hodin není zrovna pochoutka. Přistávací manévr na letišti v hlavním městě Thajska Bangkoku byl pilotům poněkud ztížen bouřkou a prudkým poryvem větru, který letadlo nepříjemně rozhoupal.

Dopadlo to samozřejmě dobře, i když někteří slabší jedinci a děti vykřikovali hrůzou. Jelikož jsme přicestovali v březnu, kdy zde vrcholí léto, byli jsme zvědaví, co s námi provede vedro a avizovaná vlhkost vzduchu. Musím říci, že jsme žádné potíže nepociťovali a naopak jsme byli rádi, že jsme se z mrazivé Prahy ocitli v příjemném letním počasí. Pattaya. Při dvouhodinové cestě autobusem po kvalitní dálnici jsme si posunuli ručičky hodinek o 6 hodin napřed a poslouchali první informace delegátky, kterou jsme později vyhodnotili školní známkou výborně. Její znalosti, ochota a profesionalita byly na nejvyšší úrovni.

Pláž v Pattaye

Obr. 1. Pláž v Pattaye

Po ubytovacích formalitách a procedurách v krásném hotelu jsme se zvědavě vydali na pláž. Překvapením pro nás bylo nebývale teplé moře, které ve dne v noci mělo teplotu vody ve vaně. Při našem pobytu byla teplota vzduchu neustále nad třicítkou a voda měla zaručeně také třicet.

O osvěžení se tedy moc mluvit nedá, to nám obstaral přepychový hotelový bazén. Pattaya je předním letoviskem Thajska. Prostírá se kolem pobřeží a pláže jsou po celé délce města. Koupat se můžete kdekoliv se vám zamane. Horší je to s kvalitou vody, jelikož díky zvířenému písku a množství lidí tady voda není křišťálově čistá, jak ji člověk zná z prospektů hlavně o thajských ostrovech.

Velký zlatý Budha

Obr. 2. Velký zlatý Budha

Pohybovat se po městě můžete pěšky nebo využívat tuk-tuky. Jsou to otevřená auta, která vám na mávnutí zastaví kdekoliv a vejde se do nich až 10 lidí. Zakrátko jsme pochopili jejich trasy, které většinou obkružují celé město. Stačí zazvonit a řidič vám zastaví kdekoliv chcete.

Pozoruhodnosti Pattaya

Navštívili jsme Khao Pattaya, což je kopec se dvěma vrcholy. Na jednom z nich je stanice rozhlasové stanice a na druhém budhistický chrám a obrovská pozlacená socha Budhy. Kolem něho jsou ještě další menší sochy, o kousek dále čínský chrám a svatyně. Tady se nám moc líbilo, jelikož je odtud úžasný výhled na město, záliv a na moře. Celý areál včetně parku, kterým jsme procházeli směrem nahoru i zpátky do města působí exoticky.

Walking Street během dne

Obr. 3. Walking Street během dne

Dojem nám občas kazili toulaví psi, kterých je všude hodně. Thajci totiž věří v posmrtný život a převtělování. Psy pokládají za dřívější zloděje, a proto se o ně nestarají.

Nakupování a zábava v Pattaya

Všude se smlouvá a výjimkou nejsou ani luxusní supermarkety. Překvapením pro nás bylo obrovské množství zboží a pro nás příznivé ceny. Najíst se můžete na ulicích, kde je spousta stánků nebo motorek, které si Thajci upravují na pojízdné kuchyně. Fascinující je noční život, který v ulicích klokotá skoro do rána.

Walking Street Večer

Hlavním zábavním centrem je ulice zvaná Walking street, plná barů, restaurací, nočních klubů, travesty show, odevšud duní hlasitá hudba. Samozřejmě jsme nemohli vynechat thajskou masáž, kterou vám Thajky nabízejí na každém rohu. Umí to skvěle. Zážitkem pro nás byly také masožravé rybičky. Ponoříte nohy do akvária a za pár minut vám ožerou veškerou ztvrdlou kůži na nohách lépe, než pedikérka. Návštěva Thajska je vždy silný zážitek a konkrétně Pattaya je místem, které by měl za život každý alespoň jednou navštívit.

diskuse

vložit nový příspěvek