Jeleni Vrchy

Tak přicházím do obce Jelení Vrchy. Je zde jeden konec tunelu Schwarzenberského plaveního kanálu.

hodnocení článku
  •  

Hodnotil 1 člověk


Vaše hodnocení

Po půl hodině chůze přicházím do obce Jelení Vrchy. Před vstupem do obce míjím informační ceduli, kde je popsána historie obce Jelení Vrchy. V okolí bylo mnoho jelenů, zde byli vlastně ti nejsilnější. Oblast nebyla dlouho osídlená, protože by osadnici mohli ohrozit císařské lovy. To vše se změnilo roku 1793, kdy až sem postoupila stavba Schwarzenberského kanálu.

Po pár desítkách metrů chůze v obci míjím budovu, ve které je expozice Schwarzenberského kanálu. Nejdu dovnitř, stejně je už pozdě a těžko by tam někdo byl. Pokračuji po cestě, tentokrát již asfaltové a míjím turistické rozcestí u Jelení Vrchy u skluzu.

Jelení Vrchy u skluzu (870 m. n. m.)

Zprava se připojuje asfaltová cesta z Nové Pece, ale se ještě rozhodnu zajít se podívat k tunelu Schwarzenberského kanálu, proto se vydávám po modré turistické značce vedoucí po asfaltové cestě mírně do kopce. Tunel je u parkoviště, které by mělo být podle rozcestníku 200 metrů.

Jelení Vrchy (885 m. n. m.)

Po několika málo minutách přicházím k rozcestí Jelení Vrchy. Je zde několik domů, velké parkoviště a autobusová zastávka. Na druhé straně parkoviště je tunel Schwarzenberského plavebního kanálu. Z jízdního řádu zjišťuji, že sice zde jezdí autobusy až do Nové Pece, ale dnes už žádný nepojede. Nijak mne to ani nepřekvapuje. Jdu k tunelu, který si prohlížím a fotografuji. Je už ale na focení dost tma.

Jelení, Schwarzenberský plavební kanál, tunel

Obr. 1. Jelení, Schwarzenberský plavební kanál, tunel

Po prohlídce tunelu se chci na chvíli zastavit v jednom z místních občerstvení. Bohužel jedno z nich je už zavřeno a druhé je patrně otevřené, jen zde nikdo není. Je tam zvonek na který zvoním, čekám a nakonec odcházím. Vydávám se zpět po asfaltové cestě na rozcestí Jelení Vrchy – u skluzu.

Jelení Vrchy u skluzu (870 m. n. m.)

Rozcestí Jelení Vrchy – u skluzu míjím po pár minutách a tentokrát se ubírám dále po asfaltové cestě doleva směrem na Novou Pec. Nevede tudy asfaltová cesta, i když šipka z turistického rozcestí mým směrem odkazuje. Není zde vyznačená žádná barva turistické značky, ale Nová Pec železniční stanice je 7 kilometrů.

Jelení údolí, Jánská cesta (775 m. n. m.)

Po dvaceti minutách mírného klesání po asfaltové cestě přicházím k „turistickému rozcestí“ Jelení údolí – Jánská cesta. Je zde na stromě vlastně jen cedule označující název rozcestníku, žádná značka tudy nevede, tedy není zde ani jeden ukazatel (šipka). Kousek od stromu, na kterém je cedule se nachází kříž, na kterém je rok 1879.

Jezerní potok, lávka (760 m. n. m.)

Po dalších dvaceti minutách přicházím k rozcestí „Jezerní potok, lávka“, kde jsme dnes již byli s Jardou. Kruh se tedy uzavřel. Zprava se připojuje žlutá turistická značka a dále půjdu 3 kilometry po stejné cestě jako sem.

Dlouhý Bor (730 m. n. m.)

Po další půl hodině přicházím k začátku obce Nová Pec, kde je rozcestí Dlouhý Bor.

Nová Pec, Nové Chalupy (731 m. n. m.)

Po dalších dvou minutách přicházíme do kempu a tím můj výlet končí.

článek je součástí seriálu: Po stopách krále Šumavy 2011

V Červenci roku 2011 jsme se s Jardou vydali na Šumavu. Chtěli jsme ji (alespoň větší část) přejít po hřebeni. nakonec ale jsme moc daleko nedošli. nevyšlo nám moc počasí.


diskuse

vložit nový příspěvek