Jánské Lázně z Černé hory

Na černé hoře nás nevítá příliš příznivé počasí. Navíc je zdejší kiosek zavřený.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Černá bouda hotel 1237 (m. n. m.)

Po sedmi minutách od Krkonošské magistrály přicházíme k horskému hotelu a rozcestníku turistických značek jménem Černá bouda hotel. Zleva se k nám připojuje modrá turistická značka. My však budeme pokračovat dále po červené turistické značce na Černá hora kiosek, který má být od nás 400 metrů vzdálen.

Černá hora

Po něco více než pěti minutách přicházíme ke kiosku na Černé hoře. Rozhledna je doleva 300 metrů. Byli jsme na ní při loňském výletu na Černou horu a letos rozhodně není vhodné počasí (je mlha). Chceme se na chvíli zastavit v kiosku na Černé hoře a zkusit jejich místní pivo. Bohužel pondělí a úterý jsou zavírací dny. Dnes je pondělí, sice je díky státnímu svátku prodloužený víkend, ale bohužel je zavřeno. Vydáváme se tedy dál po červené turistické značce směrem do Jánských lázní.

Sokolská bouda

Cesta do Jánských Lázní už povede z kopce. Po šesti minutách klesání míjíme velkou budovu v dost schátralém stavu, asi nějaká bývalá horská chata, která má dnes i vybité okna. Až za budovou se dovídáme, že se jedná o Sokolskou boudu. Za Sokolskou boudou je stejnojmenné rozcestí turistických značek. Budeme pokračovat dále po červené na Černá hora lanovka, což je od nás dle rozcestníku vzdáleno 200 metrů a dále do Jánských Lázní, které jsou pět a půl kilometru.

Černá hora, lanovka

Po třech minutách přicházíme k rozcestí u lanovky, lanovka je podle zvuku kousek od nás, ale je taková mlha, že jí nevidíme. Pokračujeme dále po asfaltové cestě.

Po patnácti minutách přicházíme k vleku a k budově, kde je bufet, který bývá v době lyžařské sezóny nejspíše otevřený. Teď je samozřejmě zavřený. Měli jsme před budovou odbočit po červené doleva, my jsme se ale rozhodli pro zkratku a sejdeme dolů po sjezdovce.

Jdeme pod lyžařským vlekem, který se občas náhodně rozjede a asi po deseti sekundách zastaví. Po dvaceti pěti minutách klesání přicházíme opět k červené turistické značce.

Jánské Lázně

Když nacházíme červenou značku, vidíme již v dálce první domy Jánských Lázní. Po sedmi minutách jsme v Jánských Lázních na hlavní cestě. Za dalších pár minut přicházíme k turistickému rozcestníku. Jsme půl kilometru od autobusového nádraží, odkud pojedeme do Pece pod Sněžkou. Náš dnešní výlet končí.

článek je součástí seriálu: Krkonoše 2009

Na podzim roku 2009 jsme si udělali já, Albert, Iva, Pepíček, Lenka a Honza prodloužený víkend v Krkonoších. Prošli jsme si některá zajímavá místa v okolí Pece pod Sněžkou. Podívali jsme se i do Polska.


diskuse

vložit nový příspěvek