Dovolená v Řecku jinak

  • Anonym
  • 21.07.2014
  • 0:00
  • Změněno: 20.07.2014 | 22:05

Uvažujete nad dovolenou v Řecku? Článek obsahuje komerční sdělení. Provozovatel webu neodpovídá za jeho obsah.

hodnocení článku
  •  

Nikdo nehodnotil


Vaše hodnocení

Řecko patří mezi turisticky nejnavštěvovanější země Evropy. Většina lidí volí odpočinkovou dovolenou u moře. Není divu, řecké pláže jsou skutečně nádherné. Byla by ale škoda opomíjet nespočet dalších krás, kterými Řecko oplývá. A tak vás vyzývám – nebuďte líní a při své další návštěvě Řecka běžte dál než jen na hotelovou pláž.

Řecko pro vyznavače kultury

Od dávných dob si Řekové své tradice a zvyky předávají z generace na generaci, a tak můžeme zdejší kulturu stopovat až do dob starověké civilizace. Většina řeckých svátků pramení z náboženské tradice a velmi často je doprovázena karnevaly a bujarými oslavami. Pokud během své návštěvy Řecka na některý z festivalů zavítáte, budete ohromeni řeckou hudbou, tancem, zpěvem a veselím místních. Oblíbené jsou oslavy letního slunovratu nebo slavnosti vína, zúčastnit se však můžete mnoha rozmanitých akcí. Například na Rhodosu se každý rok 29. července pořádají závody oslů, na ostrově Lesbos se začátkem srpna koná festival spojený s výrobou oblíbeného anýzového alkoholického nápoje Ouzo a 25. srpna si na Krétě užijete skvělou podívanou na procesí v Heraklionu. V průběhu celého léta pak probíhá v Athénách na úpatí Akropole festival moderní hudby, který doporučujeme všem hudebním nadšencům.

Řecko pro milovníky historie

Ne náhodou je Řecko nazýváno kolébkou evropské civilizace. Na jeho území se dochoval nespočet památek z dob prvních filozofů, prvních císařů i slavných antických umělců. Při návštěvě Kréty nevynechejte zastávku u paláce Knóssos, sídla dávných minojských vládců. Žil zde i král Mínós, který nechal vybudovat labyrint pro slavného Mínotaura. Pokud cestujete na Rhodos, udělejte si čas na výlet do městečka Lindos. V jeho úzkých uličkách nezřídka narazíte na osla, na trhu koupíte ručně vyšívaný ubrus a v některé z romantických taveren vám naservírují rybu z čerstvého úlovku zdejších rybářů. Tím, co sem však turisty láká nejvíce, je antická akropole se zachovalým amfiteátrem a s pozůstatky chrámu Athény Lindské. Při návštěvě pevninského Řecka nesmíte opomenout antické město Delfy, kdy si v Apollónově chrámu od slavné vědmy Pythie nechal věstit i sám král Oidipus.

Řecko pro aktivní turisty

Skvostem, který zůstává turisty často opomíjen, je řecká příroda. Věděli jste například, že Zakynthos je pro pestrost své vegetace nazýván ostrovem vůní, Kréta se pyšní jednou z nejdelších soutěsek v Evropě a rozmanitost řeckých živočišných druhů nemá ve Středomoří konkurenci? I proto si během své dovolené udělejte čas na vycházku do přírody. Co třeba výlet do zmíněné soutěsky Samaria na Krétě? Na celodenní výlet krásnou přírodou a malebnými vesničkami se můžete vydat i v rámci fakultativních výletů, které vám během dovolené v Řecku nabídne váš delegát.

Řecko pro gurmány

Řecká kuchyně je vyhlášená po celém světě. Kdo by neznal výborné řecké olivy, výživný řecký jogurt, oblíbený sýr feta nebo lahodné tzatziki, jež doplňují většinu místních pokrmů? Pokud chcete ochutnat všechny zdejší speciality, doporučujeme navštívit řecký večer, který je pro návštěvníky Řecka pravidelně připravován. Dobré jídlo se pak nebojte zapít kvalitním vínem nebo pravou rakijí.

diskuse

Provozovatel webu si pod tímto článekm nepřeje vkládání diskuzních příspěvků.